2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Szombathely

Márton partjelző fázik

Hamvai Kornél díjnyertes darabját több mint húsz évvel ezelőtt mutatta be a budapesti Merlin Színház, címszerepben az élete egyik legkiemelkedőbb alakítását nyújtó Jordán Tamással, akinek most alkalma nyílik arra, hogy – életkorban szinte utolérve a szerepet – új mélységeit bontsa ki a lúzer taccsbíró figurájának. A figurának, aki volt lepkegyűjtő, III/III-as ügynök és 12-szer lengetett az NB I-ben, sőt egyszer majdnem meccset is vezetett.

Miholkát Szerémi Zoltán, Márton partjelzőt Jordán Tamás alakítja Fotó: WSSZ/Mészáros Zsolt

A kisember küzdelmeiről (is) szól az előadás. Sorsok bontakoznak ki, emlékek törnek felszínre, magány, reménytelenség, hitetlenség kerül mérlegre. Feloldozás húsz év után sincs, egy újfajta befejezés annál inkább – a Valló Péter rendezte darabot a Weöres Sándor Színház Márkus Emília Termében láthatja a nagyérdemű.

Kapcsolódó Cikkek

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.