2020. július 07., kedd
Apollónia

Belföld

Mátrai asszonyok és a sport

Minap Ózdra vetett a jó sorsom, és olyat láttam, amit muszáj megosztani. Olyat? Olyanokat! Bátonyterenye és Tarnalelesz között bizony rendesen kacskaringós az út, ezért még a gyakorlott sofőr is jól meggondolja, hogy milyen sebességgel veszi be a mátrai szerpentin kanyarjait. A veszélyérzet szinte folyamatosan a féken tartja az ember lábát, jobb a biztonság, na.

Illusztráció: Profimedia

Igen ám, de vajon miből gyúrták azt az asszonyt, aki kellemes őszi napsütésben, mint valami mátrai anyóka, a semmiből egyszer csak a szerpentin korlátján bukkant fel, lábánál centrumos jellegű nejlonzacskóval, nyakában sállal egy pufidzsekiben? Égen és földön sehol egy teremtett lélek, sehol egy munkafolyamat, sehol egy turistaút. Az anyóka meg csak ott ül, mintha tesztelné a sofőr képességeit. Mi tagadás, nagy bátorságra vall, mert a gépkocsivezető szemébe süt a szikrázó nap, ráadásul vezettem már jobb úton is, úgyhogy egy parányi sodródás a természetes rázóköveknek (kátyú) köszönhetően és máris meg lehet billenteni az asszonyt, aki aztán egy nagy hátra bukfenccel lezuhanhat a szakadékba. Az asszony mindenesetre rendületlenül ült, egyfajta idegsportolóként. Tesztnek egy kicsit durva volt…


Mire kifújhatta magát az ember, jött a második sportteljesítmény. A nordic walking maconkai változata. Testes idős asszony sétál az út mentén, távolról tényleg úgy tűnik, mintha az egyre népszerűbb gyaloglási segédeszköz lenne a két kezében. Az autó viszont már csak olyan, hogy gyorsabb a gyalogosnál – kivéve fővárosi dugó –, és utolérjük a sportembert. A bal kezében valóban bot volt, eddig stimmel a nordic walking elképzelés. Ám a jobb kéz! Na az mit tartott? Vasvillát kérem szépen! Szóval a nordic walking maconkai kivitelezése: fabot és vasvilla! És még engem hívnak Sétálónak…

Na, kérem szépen, a mátrai asszonyok így sportolnak. És még mondja valaki, hogy nem kell nekünk olimpia!


Kapcsolódó Cikkek

 • Maul Pincészet – Lilla 2018

  Maul Pincészet – Lilla 2018

  Kivételes, bíborvörös, sötét szín, lilás reflexekkel. Páratlanul fűszeres, aromagazdag illatokkal nyit, amelyek már az első kortynál is intenzíven érezhetőek.

 • Gyurcsányék újra a magyar családok ellen fordultak

  Gyurcsányék újra a magyar családok ellen fordultak

  Gyurcsányék, a szocialisták, a Karácsony-pártiak, a jobbikosok, az LMP-sek, tehát a teljes baloldal megint egyértelművé tette, hogy nekik nem a magyar gyermekek, nem a magyar édesanyák és édesapák az elsők – jelentette ki Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 • Rendőröket fenyegettek, támadtak meg a hétvégén

  Rendőröket fenyegettek, támadtak meg a hétvégén

  Hivatalos személy elleni erőszak miatt őrizetbe vettek egy hajdú-bihari és egy szabolcsi férfit, aki rendőröket fenyegetett és támadott meg a hétvégén – közölte Keresztes Imre főügyész hétfőn az MTI-vel.