EUR: 351,14 Ft
CHF: 330,44 Ft
2020. július 03., péntek
Kornél, Soma

Egyéb Miskolc

Megalakult a megyei közgyűlés Borsodban

Megalakult Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közgyűlése pénteken Miskolcon, a megyeházán, miután jogerőssé vált a megyei önkormányzati választás eredménye.

A megválasztott huszonkilenc tagú képviselő-testületből huszonnyolcan voltak jelen, és egyhangúlag Bánné Gál Boglárkát (Fidesz–KDNP) választották meg a grémium új elnökének, aki a megelőző ciklusban az alelnöki posztot töltötte be.


Az október 13-i választási eredmény alapján a Fidesz–KDNP listájáról 18, a Jobbik–MSZP–Momentum–Mindenki Magyarországa listájáról nyolc, a DK listájáról pedig három képviselő lesz tagja a testületnek.

Felállt az új megyei közgyűlés – fotó: Kulcs Magazin

A közgyűlés szervezeti és működési szabályzata szerint az első két helyen végzett pártszövetség önálló frakciót alakíthat, a DK képviselői pedig vagy függetlenként dolgozhatnak a testületben, vagy csatlakozhatnak valamelyik frakcióhoz.

Bánné Gál Boglárka megköszönte a bizalmat, és azt mondta: a 650 ezer lakosú megye érdekeit szolgálja a következő öt évben is. Célja az ipar, a kultúra fejlesztése, a turisztikai kínálat bővítése, a civil és nemzetközi együttműködés további erősítése, a befektetések ösztönzése, a települések fejlesztése; az, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén az ország meghatározó megyéi közzé tartozzon.

Kapcsolódó Cikkek