2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb Nyíregyháza

Megalakult a nyíregyházi közgyűlés

Ünnepélyes keretek között kezdődött a közgyűlés alakuló ülése, hiszen a Himnusz eléneklését megelőzően zászlóbehozatal adta meg a rangját az eseménynek. Az egymást követően harmadszor polgármesterré választott dr. Kovács Ferenc (Fidesz–KDNP) bevezetőjében utalt is a hivatás méltóságára, történelmi gyökereire, jelezve, hogy ők a betelepítés és újraalapítás, tehát 1753 óta a mindenkori városvezetésnek a jogutódjai, tiszteletben tartva és értékelve, amit elődeink létrehoztak, átadtak, és amit kötelességünk és felelősségünk a következő generációknak tovább adni.

Ezt követően a helyi választási bizottság elnöke, dr. Kukucska János kapott szót, aki ismertette a választás eredményét, megnevezte a közgyűlésbe jutott képviselőket. Tájékoztatása szerint összesen 14 alkalommal ülésezett és 192 határozatot hozott működése során a bizottság. Három egyéni választókerület esetében fellebbezést követően a területi választási bizottság újraszámoltatta az eredményt, majd ezek az ítélőtábla elé is kerültek, ám az eredmény egyik esetben sem változott. Az elnök megköszönte a közreműködést mindenkinek a választás lebonyolításában, valamint adatokkal is szolgált.


Ezt követően a képviselők, valamint a polgármester is esküt tettek, majd aláírták az esküokmányokat – a megbízólevelüket már korábban átvették.

Az alpolgármesterek

Az ötödik napirend keretében egyhangúlag, 22 igen szavazattal megválasztották az alpolgármestereket. Társadalmi megbízatású alpolgármester a képviselő-testület soraiból Jászai Menyhért lett, míg nem közgyűlési tagként, főállású alpolgármesterként dr. Ulrich Attila folytatja a munkát.

Változás

A korábbi bizottsági struktúra két ponton módosult, ami nemcsak nevek, hanem feladatközök megváltozását is jelentette. Így a korábbi köznevelési, kulturális és sportbizottság köznevelési, kulturális és ifjúsági bizottságra változott, míg a korábbi szociális, egészségügyi és ifjúsági bizottságból szociális, egészségügyi és sportbizottság lett. Ennek megfelelően módosult a szervezeti és működési szabályzat is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek