EUR: 353,31 Ft
CHF: 328,76 Ft
2020. július 16., csütörtök
Valter

Sport

Megérkeztek a lányok Japánba

Már Japánban várják a VB szombati első mérkőzését a magyar női kézilabda-válogatott tagja. Lányaink szerencsések, hiszen Ázsián belül csak kisebb távolságot kellett csütörtökön repülniük, így könnyebben kiheverik az utazás fáradalmait.

Mint arról a lokal.hu is beszámolt, kézilabdás legjobbjaink a kumamotói világverseny előtt Koreában felkészülési tornán vettek részt. A Szöul Kupán ugyan a négy csapatból csak a harmadik helyen végeztek, de ennek ellenére a kapitány bizakodó. A mérkőzések célja a csapat különböző játékhelyzeteinek, játékos kapcsolatoknak a gyakorlása volt.  Nem mellesleg pedig ezalatt a lányoknak volt idejük alkalmazkodni az időeltolódáshoz.

2018.november 28: Megérkezett a magyar válogatott Kumamotóba, Japánba a VB-re. Fotó: MKSZ

Szombaton már élesben Kazahsztán ellen bizonyíthatnak a mieink. A csapatra hét nap alatt öt meccs vár a csoportkörben.  Az első három helyezett jut a középdöntőbe. A mérkőzéseket az M4 Sport közvetíti.


A magyar csapat programja a csoportkörben. Fotó: MKSZ

Amennyiben a magyar válogatott továbbjut a csoportjából, újabb három mérkőzés vár a lányokra a középdöntőben. Az MKSZ célkitűzése az első hét hely valamelyikének megszerzése, vagyis az olimpia kvóta kiharcolása.

A VB csoportkör sorrend meghatározása

A csoportkörben a csapatok sorrendjét elsősorban a szerzett pontok határozzák meg (2 pont egy gőzelem, 1 pont egy döntetlen, 0 pont egy vereség). Ha két vagy több csapat azonos pontszámmal áll, akkor a következők döntenek:

  • több szerzett pont az azonosan álló csapatok közötti mérkőzéseken;
  • jobb gólkülönbség az azonosan álló csapatok közötti mérkőzéseken;
  • több szerzett gól az azonosan álló csapatok közötti mérkőzéseken;
  • jobb gólkülönbség az összes csoportmérkőzésen;
  • több szerzett gól az összes csoportmérkőzésen;

Ha egy csapat helyezését el lehet dönteni, akkor a fenti kritériumokat újra kell alkalmazni, ameddig a többi csapat helyezését nem lehet eldönteni. Ha a helyezés nem dönthető el, akkor sorsolás dönt.

Kim Rasmussennek helyi idő szerint pénteken este 6 óráig kell jeleznie, melyik 16 játékost nevezi a tornára, vagyis még két játékos kimarad a keretből. Kim Rasmussen korábban, az M4 Sport kézilabda-magazinjában úgy fogalmazott, alaposan megnehezítette a dolgát, hogy Szöulban mindhárom kapus extra teljesítményt nyújtott.


A csütörtöki repülés és buszozás után a pénteki programban 11 órától edzés, majd videózás és séta szerepel.

Kapcsolódó Cikkek