EUR: 335,68 Ft
CHF: 316,26 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Egyéb Szolnok

Megérkeztek az oltások

Megyénkbe is megérkeztek az idei védőoltások, melyek a vírusos megbetegedés ellen adnak védelmet. Egyre többen jogosultak az oltásra térítésmentesen.

Bár a tapasztalatok szerint még pár hónap hátravan a járványig, már most érdemes felkeresnünk a háziorvosunkat, hogy beadassuk az influenza elleni védőoltást. Azok, akik a rizikófaktorba tartoznak, ingyenesen vehetik igénybe, csupán a háziorvosuknál kell jelezniük, hogy szeretnék beoltatni magukat. A jogosultak körébe beletartoznak a 60 év felettiek, a krónikus megbetegedésben szenvedők, a szív- és érrendszeri megbetegedésben és a légzőszervi megbetegedésben szenvedők, a cukorbetegek, a máj-, illetve immunhiányos betegek, a várandósok és a gyermeket tervezők. Az oltás azoknak is jár, akik az egészségügyben, szociális intézményben vagy az állattartás területén dolgoznak.


Megyénkbe összesen ötvenezer adag oltóanyag érkezett, melyeket a háziorvosi rendelőkbe szállítanak ki. Azoknak is érdemes beadatniuk, akik nem tartoznak bele a rizikófaktorba, mert az influenza magas lázzal, fej- és torokfájással, izomfájdalommal járó betegség, amely így előzhető meg a legkönnyebben.

Előre kell gondolkodni

Ha már kialakult a betegség, könnyen szövődményeket okozhat, és a betegség lefolyása alatt oltást sem kaphatunk. Különösen azoknak fontos előre gondolkozniuk, akik a munkahelyükön fokozottan ki vannak téve a járvány veszélyének. Az oltás beadása után körülbelül két hét alatt alakul ki a védettség.

Molnár Judit

Képünk illusztráció.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.