EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb XVIII.kerület

Meglesték a kicsik, hogy védik őket a nagyok

A BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitánysága a hagyományaihoz híven nyílt napot szervezett novemberben, amelyen az általános iskolások örömére bemutatókat tartottak a rend őreinek szerteágazó feladataiból − tájékoztatott az önkormányzat.

Kutya és harcművészet


Dr. Jánosik István kerületi rendőrkapitány köszöntőszavait követően a szolgálati rendőrkutyák tanúbizonyságot tettek a pótolhatatlanságukról, s a feladatok teljesítését tapssal és mosollyal díjazták a gyerekek. Az önvédelmi, harcművészeti bemutatónál tátott szájjal figyelték Csajbók Zsolt és Kiss Péter „mutatványait”.

Mindent kinyomoztak


Sok mindent kipróbálhattak a diákok (fotó: Városkép)

A nyomozói munka, a kihallgatási technikák sem maradtak titkok Major Judit kiemelt fővizsgáló jóvoltából. A bűnügyi technika nyomozati munkát segítő szerepéről tartott előadást, és meglepetéssel nyugtázhatta, hogy igen szakszerű kérdéseket kapott a diákoktól.

Múltidézés

A Hagyományőrző Rendőrszázad asztalainál a hatástalanított fegyverek és a korhű ruházat bemutatóján a fegyverek aratták a nagyobb sikert. Elsősorban a kamaszkor kapuján kopogtató fiúcskák forgatták az ódon és újabb típusú puskákat, géppisztolyokat, sőt voltak, akik a lövések hangját imitálva tették komplettebbé az élményt. A kínálat része volt egy dobtáras géppuska is, amely testvérek között is 8-10 kilót nyomott.

Bevetés előtt

A rendőrség felkészítette a bevetésre a gyerekeket (fotó: Városkép)

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának standján faltörőkos, golyóálló mellény, sisak, testvédő páncél várta az érdeklődőket.

Bemutatók sora

A tűzoltó autó örök sláger (fotó: Városkép)

Az óránkénti váltásban érkező iskolai csoportoknak, vagyis a sok száz gyereknek sikeres bemutatót tartott még a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat a környezettudatosságot növelő játékokkal, a Lőrinc-Kertváros Polgárőr Csoport a részeg- és drogos szemüveges ügyességi próbával, a Dél-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség a tűzoltóautójával, a Budapesti Fegyház és Börtön a mobilzárka- és kényszerítőeszközeivel, az OMSZ XVIII. kerületi mentőállomása az újraélesztés és a sebápolás szimulálásával.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek