2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb Pécs

Megnyílt a hosszúhetényi Hosszú Tányér gourmet-ház

Hiánypótló újdonsággal bővült a megyei gasztronómiai kínálat a hosszúhetényi Hosszú Tányér megnyitásával. A sajátos hangulatú étterem kialakításával a múlt század elejének hívogatóan elegáns világát idézi. Az étlap viszont minden tekintetben modern. A konyhafőnök a komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező mesterszakács, Kun Péter. A Hosszú Tányérban nemcsak ő találja ki az étlapon szereplő ételeket, hanem saját maga készíti is el azokat.

– Az egyediséget, a minőséget és a hangulatot helyezzük előtérbe. Újszerű, szokatlan ízkombinációkra és művészi szépségű tálalásra készülhetnek a hozzánk betérő vendégek – ígérte Herbály-Hosszú Franciska tulajdonos.


A megnyitóünnepségen Rákossy Balázs, az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár és Csörnyei László, Hosszúhetény polgármestere köszöntötte a vendégeket. Hangsúlyozták a gasztronómia szerepét a turizmus és a helyi gazdaság egészének növekedésében. Ennek a folyamatnak az újszerű élményeket kínáló vendéglátóhelyek lehetnek a zászlóshajói, mint a Hosszú Tányér. Ez ugyanis nem egy átlagos étterem. A tulajdonos által megálmodott stílus áthatja a légkört és különleges hangulatba varázsolja az ideérkezőket.

Exkluzív

Az emberközeli vendéglátást erősíti, hogy a konyha nyitott, bármikor be lehet nézni, figyelemmel követni a séf munkáját és elbeszélgetni vele az ételekről. Hasonlóra zsúfolt belvárosi helyeken nincs lehetőség. Az exkluzivitást erősíti a heti háromnapos nyitvatartás is péntektől vasárnapig.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.