EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Belföld

Megrendezhető a budapesti atlétikai vb

A kormány üdvözli, hogy Csepel után Ferencváros képviselő-testülete is támogatja az atlétikai világbajnokság 2023-as budapesti megrendezését – közölte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely a csepeli és a ferencvárosi képviselő-testület döntésére reagálva azt mondta: a két grémium állásfoglalása biztosítja a szükséges támogatást, amely az atlétikai világbajnokság megrendezéséhez feltétlenül szükséges. Megjegyezte azt is, hogy mindkét kerületben ellenzéki többség van.


A miniszter szerint a kormány úgy tekinti, hogy a két kerületi önkormányzat döntésével a kérdés eldőlt: az atlétikai világbajnokság megrendezhető Budapesten. Ugyanakkor a Fővárosi Közgyűlés állásfoglalását is várják.

– A ferencvárosi testület nyitott kapukat dönget a javaslataival – mondta Gulyás, hozzátéve, hogy azok olyanok, amelyek beépíthetők az atlétikai központ fejlesztésébe.

Ismert, hogy a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság mellett olyan sportolók álltak ki, mint Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó, Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó, de Budapest három díszpolgára és a nemzet sportolói is a rendezés mellett érveltek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek