EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Egyéb Szolnok

Megszépültek az osztálytermek

A Fiumei Úti Általános Iskolába látogatott el november 20-án Fóliás Juci, azaz Zsámboki Judit, aki az osztályfőnökökkel és a szülőkkel karöltve szépített meg néhány osztálytermet.

Országos roadshow keretében tíz nagyváros egy-egy iskolájába látogatott el Zsámboki Judit, akit az interneten csak Fóliás Juciként ismernek. A blogger a roadshow keretében azt mutatja meg, hogyan varázsolható szebbé egy osztályterem minimális ráfordítással. Minden iskolába 83 tekercs fóliát vitt magával, amelyet a szülőkkel és az osztályfőnökökkel együtt ragasztottak fel a falakra, bútorokra. A kezdeményezésével szemléletváltást szeretne elérni.


Népszerű

Judit öntapadós fóliák forgalmazásával foglalkozik, amelyekkel szakember nélkül is megszépíthetjük otthonunkat; a folyamatról pedig rendszeresen tölt fel videókat a közösségi oldalakra. A Facebookon már több mint 69 ezren követik, míg a YouTube-on mintegy 2300 követővel büszkélkedhet.

A mai világban a bennünket körülvevő tárgyakat éppúgy nem becsüljük meg igazán, mint az emberi kapcsolatokat. Ha valami nem tetszik, kidobjuk, és újat vásárolunk helyette. Pedig nagyon sokszor elegendő lenne egy kis kreativitás, minimális anyagi ráfordítás, és megújult, harmonikus környezetet teremthetünk magunknak. Persze ehhez tudatosság szükséges, ami felnőttkorban nyilvánul meg igazán, de gyermekkorban kell megalapozni. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy összesen 10 vidéki nagyváros általános iskolájának néhány helyiségét és berendezési tárgyát megújítjuk – mondta a főszervező Zsámboki Judit, azaz Fóliás Juci.

A szülők is beszálltak

A kreatív délután rövid oktatással indult, amikor Judit megmutatta, hogyan kell felragasztani a falra a fóliákat. A Fiumei Úti Általános Iskolában a falakat OSB-lapokkal védik, így az adományt ezekre ragasztották fel: az alsóbb osztályos termek falára színes, pöttyös, míg a felsőbb osztályosokéra fahatású került. A szülők lelkesen kezdtek neki a feladatnak, amivel egy-két óra alatt végeztek is. A korábban kilenc iskolában felragasztott fóliák nagyon tetszenek a gyerekeknek, és várhatóan a szolnokiak is odáig lesznek értük.

Molnár Judit


A segítők között szülők és osztályfőnökök is voltak, akik nagyon örültek a felajánlásnak és lelkesen vetették magukat a munkába. Fotó: Lokál Extra

Néhány perc alatt sikerült felragasztani az első tekercs fóliát az iskolában. Fotó: Lokál Extra

Fóliás Juci 83 tekercs fóliával szépítette meg a Fiumei Úti Általános Iskola néhány osztálytermét. Fotó: Lokál Extra

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.