2019. november 14., csütörtök
Aliz

Egyéb Miskolc

Megtörtént az átadás-átvétel

Gazdaságilag és pénzügyileg stabil várost hagyott maga után a FIDESZ–KDNP koalíció által irányított miskolci városvezetés. Kiss János alpolgármester sajtótájékoztatón számolt be az átadás-átvétel részleteiről.

Kriza Ákos megbízásából Kiss János alpolgármester adta át a várost a megválasztott új polgármesternek.


– A frakciónk nevében büszke vagyok arra, hogy az elmúlt 9 évben a város gazdasági teljesítőképessége megduplázódott. Ennek a folyamatnak, valamint a kormány által támogatott adósságkonszolidációnak köszönhetően egy gazdaságilag és pénzügyileg stabil várost sikerült átadnunk – mondta Kiss János.

A Fidesz-KDNP frakció a jövőben is Miskolc fejlődésében és sikereiben lesz érdekelt – fotó: Lokál

Kiemelte: az átadás napján a város bankszámla egyenlege 2,3 milliárd forintot mutatott, 171 projekt fut jelenleg Miskolcon, ezek tervezett összesített értéke meghaladja a 78 milliárd forintot. Mint mondta, a miskolci Fidesz–KDNP az új önkormányzati ciklusban is támogatni fog minden olyan javaslatot, amely a város fejlődését biztosítja.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.