EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Egyéb Szombathely

Megújul az Éva-malom

Lezárult a közbeszerzési eljárás: mintegy 280 millió forintból újul meg az Éva- malom. Itt kapnak majd helyet a szombathelyi születésű Schrammel Imre Kossuth-díjas keramikus által felajánlott képzőművészeti alkotások. A jelenlegi városvezetés ellenzékben még a felújítás ellen szavazott.

Kívül-belül midernizálják az épületet Fotó:szombathely.hu

A fejlesztés az épület külső és belső felújításával, kiállítóterek létrehozásával teremti meg a feltételeket az életmű bemutatására. A korábbi főbejárat műmárvány burkolata lekerül, és helyette egyedi, kézzel készített darabokból épített téglafalat alakítanak ki. A fejlesztés részeként a volt malom és az Iseum épületét átjárhatóvá teszik. A beruházás várhatóan 2020 második felében készül el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.