EUR: 354,21 Ft
CHF: 332,96 Ft
2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Egyéb Szombathely

Megújul az Éva-malom

Lezárult a közbeszerzési eljárás: mintegy 280 millió forintból újul meg az Éva- malom. Itt kapnak majd helyet a szombathelyi születésű Schrammel Imre Kossuth-díjas keramikus által felajánlott képzőművészeti alkotások. A jelenlegi városvezetés ellenzékben még a felújítás ellen szavazott.

Kívül-belül midernizálják az épületet Fotó:szombathely.hu

A fejlesztés az épület külső és belső felújításával, kiállítóterek létrehozásával teremti meg a feltételeket az életmű bemutatására. A korábbi főbejárat műmárvány burkolata lekerül, és helyette egyedi, kézzel készített darabokból épített téglafalat alakítanak ki. A fejlesztés részeként a volt malom és az Iseum épületét átjárhatóvá teszik. A beruházás várhatóan 2020 második felében készül el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.