EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb Miskolc

Megújult a Herman Ottó Gimnázium tornaterme

Több mint kétmillió forintból újult meg a tanintézmény tornaterme. A Miskolci Herman Ottó Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is csatlakozhatott idén a „Mi Iskolánk Bajnoka” elnevezésű programhoz. Az öt éve tartó kezdeményezés keretében a megszépült sporthelyiségeket egy-egy olyan neves olimpikonról nevezik el, akinek személyes kötődése is van az iskolához, hogy pozitív példákkal ösztönözzék a diákokat a sport szeretetére és az egészséges életmódra. A miskolci tanintézmény tornaterme mostantól Biros Péter pólós legenda nevét viseli.

Megújult a Herman Ottó Gimnázium tornaterme – fotó: Lokál

A Miskolci Herman Ottó Általános Iskola és AMI tornatermének felújításához a kivitelező szakemberek mellett beltéri falfesték és javító glettanyag is érkezett. A bócsai Poli-Farbe festékgyár programjának köszönhetően nettó 2,4 millió forintból szépülhetett meg az intézmény.


Biros Péter háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó a egykori iskolája tornatermében – fotó: Lokál

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei székhely általános iskolája 1978-ban nyitotta meg kapuit, 1988-ban vette fel a kiváló magyar természettudós nevét. Az oktatási intézmény a kezdetektől fogva, első osztálytól indított testnevelés-tagozatot emelt óraszámban és bontott csoportban. Ennek eredményeképpen sok sportoló került ki az iskolából. A legkiemelkedőbb eredményt Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó érte el. A sport, az egészséges életmódra, a környezeti kultúrára nevelés ma is szívügye az iskolának, 2018-tól az Ökoiskola címet is viseli. Az intézményben jelenleg emelt óraszámban tanulhatják a diákok az angol nyelvet, illetve az informatikát.

Kapcsolódó Cikkek