EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Miskolc

Megújult a Százszorszép Óvoda

Mintegy 160 millió forintból megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Százszorszép Óvoda. A Serház utca 1. szám alatt kicserélték a külső nyílászárókat, külső homlokzati hőszigetelést és födémszigetelést kapott az intézmény, valamint az épület tetejére napelemes rendszert telepítettek.

Az óvodában okosfűtést építettek ki, amit a lapradiátorokra szerelt, vezeték nélküli kommunikációval működő okosradiátor-szelepeken keresztül egy komplex épületmenedzsment-rendszer szabályoz. A város energiamenedzsment központja többek között automatikusan vezérli az intézményben – akár termenként vagy napszaktól függően szabályozva – a belső hőmérsékletet és előre programozhatóvá teszi az épület energiafelhasználását.


Energetikai felújítás zajlik még jelenleg is a Diósgyőri, a Mesevár, a Leszih Andor úti és a Napraforgó Óvodában. – fotó: minap.hu

A korszerűsítés csaknem 70 százalékkal kevesebb felhasznált energiamennyiséget jelent, ami hozzájárul a működtetési költség csökkentéséhez, miközben az épületben tartózkodók hő- és komfortérzete jelentősen javul. A Százszorszép Óvodát már csatlakoztatták az energiamenedzsment-rendszerhez, így a gyermekek november 18-án visszaköltözhettek a felújított óvodába.

Folytatódnak a fejlesztések

Miskolc óvodafelújítási programjában még idén elkészül a Mesevár, Leszih Andor úti, valamint a Diósgyőri óvoda, és a kivitelezők a jövő év elejére ígérték a Napraforgó óvoda befejezését is. 2020-ban a Kassai úti és a Dózsa György úti óvodában végeznek majd energetikai felújítást.

Kapcsolódó Cikkek