2020. augusztus 15., szombat
Mária

Egyéb Szolnok

Megválasztották a közgyűlés elnökét

Ülést tartott a megyei közgyűlés, melynek során megválasztotta a vezető tisztségviselőket a következő öt évre. Az elnök Hubai Imre, az alelnök Borbás Zoltán lett.

November 4-én tartott ülést a Jász-Nagykun-Szolnoki Megyei Önkormányzat Közgyűlése a megyeháza dísztermében. Piroska Miklós, a 18 fős közgyűlés leköszönő elnöke Hubai Imre (Fidesz–KDNP) személyére tett javaslatot, mint leendő elnök, akit 17 érvényes igen szavazattal egyhangúlag megválasztottak a következő öt évre. Borbás Zoltánt (Fidesz–KDNP) 16 érvényes igen szavazattal és egy tartózkodás mellett a megyei közgyűlés főállású alelnökévé választották.


– A megyei önkormányzat önállóan, demokratikusan, a nyilvánosság biztosításával végzi a hatáskörébe tartozó feladatokat, melyet a jövőben is kimagasló színvonalon, a megyében tevékenykedő önkormányzatokkal, köztestületekkel, kamarákkal, szakmai és civil szervezetekkel, érdekképviseleti szervekkel, egyházakkal és állami szervezetekkel együttműködésben kívánunk folytatni mondta beszédében Hubai Imre. Fontos feladatának tekinti a megye kiegyenlített gazdasági, társadalmi felzárkóztatása mellett a turizmus különböző ágainak – a gasztro-, az öko- és az egészségturizmus – fejlesztését, a kulturális hagyományok és értékek gondozását, a megye lakosai egészségi állapotának javítását, az ifjúságügyi kérdéseket, az értéktáron keresztül a helyi és térségi értékeink gondozását.

A megválasztott tisztségviselők:


Hubai Imre

Hubai Imre 45 éves, karcagi lakos, négy gyermek édesapja. 1993-ban szüleivel és testvéreivel mezőgazdasági vállalkozást alapított. A családi gazdaság jelenleg is őshonos állatok tenyésztésével, kertészettel, saját termelésű élelmiszerek előállításával, feldolgozásával foglalkozik. 2001 óta ellenőrzött ökológiai gazdálkodó, elkötelezett az ökológiai gazdálkodás és élelmiszerek népszerűsítése mellett. 2003-ban a Szent István Egyetem Kertészettudományi Karán szerzett végzettséget. A Magosz megyei ifjúgazda tagozatának elnöke, a mintamenza program megyei szakmai segítője, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztésért felelős alelnöke volt, „címzetes egyetemi docens”, illetve „tiszteletbeli docens” címekkel rendelkezik.

Borbás Zoltán

Borbás Zoltán 39 éves, jászapáti lakos. A Budapesti Gazdasági Főiskolán 2005-ben szerzett közgazdászdiplomát. A 2010–2014-es ciklusban Jászapáti város főállású alpolgármestere volt, 2014 óta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés tagja, a tervezési és monitoring bizottság alelnöke. Megbízatásai, illetve munkája során számos projekt vezetésében és lebonyolításában vett részt. Közéleti tevékenységét jellemzi, hogy a Jászsági Rockzenéért Kulturális Egyesület elnöke, illetve a Jászapáti a Mi Városunk Alapítvány alapító tagja.

(B-j): Hubai Imre elnök, Borbás Zoltán alelnök
Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

17 igen szavazattal elnöknek választották Hubai Imrét
Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

16 igen szavazat és 1 tartózkodás mellett alelnökké választották Borbás Zoltánt
Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

Fotó: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.