2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Eger

Mentett állatoknak gyűjtenek a Keriben

Karácsony közeledtével szinte már hagyománnyá vált Egerben, hogy a város népszerű kereskedelmi szakiskolájában – ahogy mindenki ismeri, a Keriben – Menhelyi Állatok Karácsonya néven közösségi gyűjtést rendeznek. Az akció keretében egyúttal hasznos és érdekes információt kaphatnak az ott tanuló diákok az állat- és természetvédelemről. 

December 13-án, pénteken veszik át az állatvédők az addig összegyűlt karácsonyi adományokat, amelyek az elmúlt évek tapasztalatai alapján rengeteg kutya- és macskaeledelt, valamint a macskamenhelyeken szükséges almot tartalmaznak. A különleges jótékonysági akció ötletgazdája Szakácsi Andrea, a keris diákok körében népszerű tanár, akinek nemcsak a jelenleg az iskolában tanulók, de több egykori diák is segít a jótékonysági akció megszervezésében. A hagyományoknak megfelelően idén is a kápolnai Macskaárvaház Alapítvány a kedvezményezettje a mentett macskák számára összegyűlt adományoknak, amelyeket december 13-án az alapítvány kuratóriumi tagja, Kiss Norbert világ- és Európa-bajnok autóversenyző vesz majd át, és juttat el Kápolnára.


A menhelyi kutyusok számára összegyűlő adományokat Magyarország legnagyobb állatvédő mozgalma, a „Szurkolók az állatkínzás ellen” csapatának vezetője, Kapin Richárd fogadja. Ők a Macskaárvaház Alapítvánnyal egyetértésben úgy döntöttek, hogy idén a Heves városában működő Befogad-Lak menhely mentett állatai számára juttatják el az összegyűlt ajándékokat.

– Már évek óta minden évben személyesen veszem át a kerisek adományait, és mindig nagyszerű ilyen jóérzésű emberek között lenni – nyilatkozta Kiss Norbert, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagja, aki szerint fontos, hogy a kutyusoknak összegyűlt ajándékok is kiváló és elkötelezett állatvédő csapathoz kerüljenek. – A „Szurkolók az az állatkínzás ellen” csapatával együtt szeretném hozzájuk is személyesen elvinni az adományokat –  tette hozzá az autóversenyző.


– Mozgalmunk több mint százezer tagja óriási erkölcsi erő, Egerben és Hevesen is sok szimpatizánsunk él, hiszen csapatunk a Kárpát-medence összes sportcsapatának és sportolójának állatvédő érzelmű szurkolójából áll össze – fejtette ki Kapin Ricsi, a mozgalom alapítója, aki az országot járva segít minden tisztességes szándékú állatvédő mozgalmat.

Szembeszállnak az állatkínzókkal

A „Szurkolók az állatkínzás ellen” mozgalma a határozott, de törvényes fellépéstől sem riad vissza: csapatuk számos alkalommal mentett már Heves megyében is életveszélyben lévő állatokat, és segített bíróság elé állítani elvetemült állatkínzókat. Kapin Ricsi annak örül legjobban, hogy fiatalokkal találkozhat, hiszen akiknél közülük a sport és az állatok szeretete adott, azoknál ez egyenes utat jelent a szurkolók mozgalmához.

 

Ön is csatlakozhat!

Aki csatlakozni szeretne a Keri adománygyűjtő akciójához, az december 13-án az egri kereskedelmi szakközépiskola aulájában (3300 Eger, Pozsonyi u. 4–6.) 7.30–15.00 között tudja leadni adományát. A korábbi évek tapasztalatai alapján lehetővé tették, hogy ha valaki aznap nem tudja ezt megtenni, akkor azon a héten Szakácsi Andrea tanárnő nevére a portára beviheti, amit az állatoknak szán. És hogy mi legyen az? Kutyáknak-macskáknak való száraz/nedves eledel, macskáknak alom, játékok, kaparófa, etető- és itatótálak, plédek, állatfekhelyek.

Magyar Balázs

A tavalyi adományozó napon Kiss Norbi autóversenyző és Bóday Pál a Macskaárvaház alapítvány kuratóriumi elnöke mesél állatmentő munkájukról a gyerekeknek

Norbi az adománygyűjtésben is segédkezett tavaly

Kapin Ricsi a Szurkolók az állatkínzás ellen csoport vezetője

Kapcsolódó Cikkek