2020. július 04., szombat
Ulrik

Extra

Üzent a lottónyertes az új magyar milliárdosnak

A hétvégén egy csapásra megváltozott egy magyar élete, miután bruttó 10 milliárd forintot nyert az Eurojackpoton. A szerencsésnek a Lokál keresztül üzent a korábbi lottónyertes és pénzügyi szakértők is segítenek azzal kapcsolatban, hogy mibe érdemes fektetni . 

3, 12, 24, 37, 38 + 3, 7 – ezek azok a számok, amelyek örökre megváltoztatták egy szerencsés magyar életét.A hazai bevezetés óta másodszor született magyar telitalálatos szelvény az Eurojackpoton. A magyar játékos bruttó 30 millió eurót, azaz több mint bruttó 10 milliárd forintot nyert, ezzel pedig minden idők legnagyobb hazai lottónyertesének mondhatja magát. A szerencsésnek Magyarországon működő pénzintézet bankfiókjában saját nevén nyitott, euróalapú számlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben átutalással történik. A boldog nyertes 8 és fél milliárd forintot fog kapni a számlájára, ami már az adózott összeg. Egyébként annak, hogy valaki megüsse a főnyereményt, 1:95 344 200 az esélye.


A szerencsés állítólag még nem jelentkezett, három hónapig, vagyis jövő év február 21-ig van lehetősége a Szerencsejáték Zrt. úgynevezett nagynyertes-vonalán „kopogtatni” a milliárdokért. Papszt Kriszta pénzügyi tanácsadó, befektetési coach szerint okos döntés lenne a nyertes részéről, ha először gondolatban hozzászokna ahhoz, hogy már milliárdos. – Általában az ekkora nyereményeket az emberek titkolni szokták. Sokan ugyanis attól tartanak, hogy megváltozik a barátok, családtagok hozzájuk fűződő kapcsolata. Én személy szerint azt tanácsolnám a nyertesnek, hogy néhány hónapig ne nyúljon az összeghez. Sokan ugyanis a korábban meg nem valósult álmaikat kezdik ilyenkor hajszolni, ami kismértékben belefér, azonban inkább az átgondolt befektetéseket javasolnám. Érdemes tehát először fejben hozzászokni, hogy már nem kell hónapról hónapra élni, és máshogy kell beosztani a pénzt – mondta a szakértő.

Üzent a korábbi lottónyertes


A hajléktalanból lett lottómilliomos felesége, Anikó asszony a Lokál munkatársától értesült az elképesztő lottónyereményről. Mint elmondta, ekkora összeg nemcsak jót tud hozni az ember életébe, hanem tönkre is teheti azt. – A szerencsésnek meg kell őriznie a korábbi értékrendjét, csak így hozhat boldogságot a nyeremény – mondta el a skandináv lottó egykori nyertese, aki a 630 millió forintos nyereményét igyekezett okosan használni, de így is érték csalódások. Rengeteg szerencsevadász zaklatta a győri házaspárt.

Ezek a legnagyobb buktatók

Egy korábbi kutatás szerint az, aki hirtelen nagy összeghez jut, pár éven belül elveszítheti az így szerzett vagyon nagy részét. Mire érdemes odafigyelni?
1. Sokan nem gondolnak a fenntartási költségekre. Ha veszünk egy luxusházat vagy -autót, az minden hónapban pluszköltségeket is jelent. Az összes havi kiadást érdemes figyelni.
2. A pénz egyszer elfogy. Érdemes résen lenni, ha sosem látott rokonok vagy olyanok tűnnek fel, akik egy „hihetetlen” befektetési lehetőséget kínálnak, és csak pénzre lenne szükségük.
3. Ne kapjon el a gépszíj. Ha van pénz, akkor azt hihetjük, hogy bármilyen méregdrága csecsebecse „belefér”. De tegyük fel a kérdést magunknak, hogy valóban szükségünk van-e rá, illetve később, ha megszorulunk, még mindig el tudjuk-e adni jó áron, vagy csak minket paliztak be.
4. Tudjunk nemet mondani. Attól, hogy hirtelen jutottunk a pénzhez, és nem fektettünk kemény munkát a megkeresésébe, még érezzük magunkat szerencsésnek.
5. Attól, hogy van pénzünk egy vállalkozásra, még nem feltétlenül értünk hozzá. Sokan álmodoznak arról, hogy megvalósítják a régi álmaikat, de minden esetben érdemes tájékozódni.

Ingatlanba és állampapírba is érdemes befektetni

A Lokál a Világgazdaság főmunkatársát, Nagy László Nándor banki szakértőt kérdezte arról, hogy a nyertesnek mibe lenne érdemes befektetnie.
Ajánlott privát bankárt fogadni, aki segíti a befektetési ügyeket, és hasznos tanácsokat ad.
A Magyar Állampapír Plusznak rendkívül jó kamatozása van, a nyertes nem talál hasonlót a piacon.
Érdemes utánanézni, hogy milyen részvényekbe érdemes befektetni. Ahogy azt André Kostolany magyar tőzsdeguru tanácsolta: „Vedd meg a részvényt, és sokáig ne nyúlj hozzá.” Ezt a legtöbben nem tehetik meg, de ekkora összeg mellett már ezzel is lehet játszani.
Érdemes keresni befektetési alapokat, amelyek fenntarthatósággal foglalkozó cégekbe segítenek invesztálni. Ez hosszú távon biztosan jó irány, mert manapság a környezetvédelem, a fenntarthatóság egy „trend”, ami miatt az iparág is keresett.
 Az ingatlanpiacban szintén óriási lehetőségek vannak. Ez állandó érték, kifizetődő gondolat!
 Jó befektetés lehet, ha műtárgyakat vásárol. Mostanában ugyanis a kortárs művészek alkotásai nagyon keresettek.

DPphoto / Profimedia

Profimedia

 

Kapcsolódó Cikkek

 • A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  Szinte mindenki ismeri VI. György brit király történetét (már csak a 4 Oscar-díjas A király beszéde című nagysikerű filmből is, Colin Firth remekbe szabott alakításával), aki annak köszönhetően lett uralkodó, hogy bátyja, VIII. Eduárd a trón helyett inkább a szerelmet választotta. Györgynek pedig nem csupán a monarchia megtépázott hírnevét kellett rendbe hoznia, de a II.

 • Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Joshi Bharat vezetésével új, saját gyártású műsort indít a LifeTV. Július 20-tól minden hétköznap 17:00-kor kerül képernyőre az Őszintén!

 • Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  A járvány idején is rengeteg kutyus került menhelyre, de sok négylábú talált gazdira is. A Rex Állatszigeten is pörgött az örökbefogadás a karantén alatt, de a szabályokon szigorítani kellett, ugyanis volt olyan, aki csak azért akart állatot tartani, hogyha Magyarországon is bevezetik a kijárási tilalmat, legyen indoka kimozdulni.