2020. július 10., péntek
Amália

Egyéb XXII.kerület

Minden asztalon hét fordulóval ment a parti

 

Ötvennegyedik alkalommal rendeztek Charousek Rezső sakkemlékversenyt a kerületben az önkormányzat és a Nagytétényi Polgári Kör szervezésében. A Szelmann Házban tartott 10-10 perces, hétfordulós villámpartikon az nyert, aki a legtöbb pontot szerezte. Idén is külön díjazták a legidősebb, a legfiatalabb és a legjobb női, illetve legjobb férfi játékost. Az egyik, gyermekének szurkoló anyuka a Lokál Extrának elmondta, a sakk szeretete és a verseny mellett az egészben az a legjobb, hogy jó hangulatban együtt töltenek egy napot az itt élő családok. A

Prágából Nagytéténybe

Charousek Rezső (Prága, 1873. szeptember 19.Nagytétény, 1900. április 20.) sakkozó, ügyvédjelölt. Az 1896-98-as években nagy sikert ért el nemzetközi sakkversenyeken, kétszer volt első, kétszer második, győzött Lasker ellen is. Maróczy Gézával egyenrangú sakkozónak indult, de tüdőbaja kettétörte pályáját.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.