EUR: 352,19 Ft
CHF: 330,51 Ft
2020. július 06., hétfő
Csaba

Egyéb Veszprém

Minden kitört fa helyett kettőt ültettek

Múlt szerda délelőtt pótolták azokat a facsemetéket a Jutasi út mentén, amelyeket pár napja ismeretlen tettesek törtek ki. Ovádi Péter országgyűlési képviselő az eseményen a vandáloknak is üzent.

Két hete ismeretlen tettesek kettő frissen elültetett facsemetét is derékba törtek a Jutasi út mellett. Az esemény nem kerülte el a térség döntéshozóinak figyelmét sem. Ovádi Péter országgyűlési képviselő először közösségi oldalán reagált a rongálásra, ahol kijelentette, hogy minden megrongált facsemete után dupla annyit fognak elültetni a városban.


Új fákat ültetett a megrongáltak helyett Hegedűs Barbara és Ovádi Péter (fotó: Kovács Bálint)

Szerda délelőtt Hegedűs Barbara alpolgármesterrel közösen pótolták az elpusztított fákat, majd további kettőt a közeli Barátság parkban is elültettek. A rögtönzött sajtótájékoztatón Ovádi Péter elmondta, hogy köszöni mindenkinek, aki részt vett a 10 millió fa elnevezésű közösségi kezdeményezésben, továbbá üzent azoknak is, akik ezt nem tisztelve megrongálták a facsemetéket.

– Hiába a vandalizmus, mi, akik tiszteljük és szeretjük lakóhelyünket többen vagyunk, és minden rongálás után dupla annyi fával fogjuk pótolni az elpusztítottakat – fogalmazott.

Remélhetőleg a most ültetett fák hosszú ideig lesznek Veszprém díszei (fotó: Kovács Bálint)

Az eset kapcsán felkerestük a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot is, akik érdeklődésünkre elmondták, hogy a keletkezett kár nem haladja meg az ötvenezer forintot, ezért az ügyben a Veszprémi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztály szabálysértési előkészítő csoportja folytatja le az eljárást. A tulajdon elleni szabálysértés elzárással is büntethető szabálysértés. Az elzárás legrövidebb tartama egy nap, leghosszabb tartama hatvan nap.

Kapcsolódó Cikkek