EUR: 354,38 Ft
CHF: 330,88 Ft
2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb Miskolc

Minősített fesztiválok között az Avasi Borangolás

Az ország egyik legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai fesztiválja, az Avasi Borangolás elnyerte a Magyar Fesztivál Szövetség szakembereinek elismerését, megkapva a Minősített Fesztivál címet, melyet november 19-én vettek át a szervezők.

A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület által elindított, civil szervezetek, polgármesteri hivatal, helyi vállalkozások és magánszemélyek összefogásával szerveződő, a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztését célzó Avasi Borangolás minden év májusában három napon keresztül várja a látogatókat.


Simkó Attila a Miskolczi Borbarátok Társaságának elnöke, Cziczó Zsuzsanna, Miskolc Város Polgármesteri Hivatal Kulturális, Marketing és Kommunikációs Főosztályának vezetője, és Gál Gábor, a Magyar Fesztivál Szövetség felügyelő bizottságának elnöke a díjátadón – fotó: Lokál

A Miskolc belvárosában, a sétálóutcától pár perc járásra található avasi hegyoldal patinás pincesorai és hangulatos utcái kiváló helyszínei baráti összejöveteleknek, minőségi bor- és gasztronómiai élmények megélésének, és a történelmi avasi pincesorok helyi értékei felfedezésének. A különleges helyszíneken számos műfaj felvonultatása mind a zenei, mind a kiegészítő programokat illetően többnapos szórakozást biztosít évről évre fiataloknak, felnőtteknek és családosoknak egyaránt.

Jó borok és remek hangulat várja mindig a borangolókat – fotó: Lokál

 

Egyedi hangulat

A Magyar Fesztivál Szövetség szakemberei a legutóbbi Avasi Borangolást megtekintve, a programokat bejárva nagyon elismerően nyilatkoztak a város legnagyobb borgasztronómiai fesztiváljáról, kiemelve az egyediségét, hangulatát és idegenforgalmi vonzerejét.

Kapcsolódó Cikkek