2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb Dunaújváros

Nagy az elvárás az utánpótlás felé is

Bartal Gergely, a Dunaferr Sportegyesület Röplabda Szakosztályának edzője elmondta, minden korosztály felé minimum elvárás a döntőbe jutás, de van ahol merészebbek az álmaik, és aranyérmet is szeretnének szerezni.

Bartal Gergely bemutatta a serdülő korosztály edzéseit, elmondta, hogyan zajlik pontosan egy átlagos hetük.


– Heti öt alkalommal van edzés, melyből három labdás, ezek nagyjából két és fél órásak. Ilyenkor fejlesztjük a játékosok készségeit: támadást, védekezést, nyitást. Olyan feladatokat végzünk, melyek a jobb eredmények eléréséhez szükségesek. Heti kétszer pedig a sportcsarnokban a fizikum fejlesztéshez konditermi edzéseket tartunk – fogalmazott az edző.

– Mind a junior, az ifjúsági és a serdülő korosztályban is nagyon jó eredményeket szeretnénk elérni. Mi és a klub is mindet megtesz azért, hogy a maximumot hozzuk ki belőlük. Mivel nagyon sok válogatott kerettagú játékos van a különböző korosztályokban, a döntőbe jutás az a minimum, amit szeretnénk elérni velük. A junior korosztályban mindenképpen az éremszerzés a cél. Az ifjúsági csoporttal aranyérmet szeretnénk szerezni. A serdülőkkel is döntősök szeretnénk lenni, remélhetőleg mindenki ki tudja hozni magából a legjobb teljesítményt, és akkor nem lehet probléma – tette hozzá Gergely.

Győzni kell!

Nem lesz egyszerű a feladata a Dunaferrnek, hiszen nagyon sok jó klub van, és akadnak olyanok is, melyek évről évre egyre inkább törnek fel. A fiúk hozzáállásával és felkészültségével viszont a következő mérkőzéseken mindenképpen győzelmet vár el a csapattól Bartal Gergely.

Kapcsolódó Cikkek