EUR: 363,24 Ft
CHF: 343,84 Ft
2020. április 02., csütörtök
Áron

Egyéb XVII.kerület

Nagy szerep hárul a vecsési elosztóközpontra

A posta előrejelzése szerint 14 százalékkal emelkedhet a csomagok és csomagjellegű küldemények száma idén az előző évhez képest, a forgalmat elsősorban a nemzetközi online rendelések növelik – tájékoztatott az MTI. A vecsési központban már készülnek.

A kábítószergyanús anyagokat tartalmazó küldeményeket egy vegyianyagokat felismerő és beazonosító készülékkel vizsgálják
(fotók: MTI/Máthé Zoltán)

Ugyan a nagy karácsonyi roham még hátravan, de nagy munkában van már most a Nemzetközi Posta Kicserélő Központja. Az e-kereskedelem dinamikus növekedésével a küldemények száma évről évre jelentősen emelkedik, a posta tavaly összesen 41 millió csomagot kezelt. Az idei téli, ünnepi szezonban lehet olyan nap, amikor a belföldi és nemzetközi csomagok száma elérheti vagy meg is haladhatja a 250 ezret. Az ingyenes szállítással, általában az Európai Unión kívülről rendelt küldemények mennyisége novemberben akár 30-40 százalékkal is több lehet, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban – közölték.


Kína és az elektronika a menő

A külföldről érkező árut tartalmazó küldemény leggyakoribb kiindulási pontja Kína, innen rendelnek a legtöbben, ezt követi az Amerikai Egyesült Államok, Szingapúr, Japán, Malajzia, Dél-Korea és Hongkong. A NAV tavaly hatvankilencezerszer vámkezelt az Európai Unión kívüli országban feladott postai csomagokat, ez a szám az idén már most meghaladja az 58 ezret. A csomagok leggyakrabban mobiltelefont, tabletet, étrend-kiegészítőt, ruházati termékeket, kozmetikumot és elektronikai kiegészítőket, valamint LED-lámpákat tartalmaztak.

A külföldről érkezett küldeményeket osztályozzák

 

Vesszen a hamisítvány!

Majdnem, mint az igazi

A posta munkatársainak résen kell lenniük, nekik kell ugyanis kiszúrniuk a hamisítványokat és a gyanús csomagokat.

A lefoglalt hamisítványokat megsemmisítik
MTI/Máthé Zoltán

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.