EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Egyéb Sopron

Nagyon aktív a Sopron Lady Lions Club

Rendkívül aktív az év eleje óta működő Sopron Lady Lions Club. A szervezet számos jótékonysági eseményt szervezett a közelmúltban, és az év végén további programokra várják a helyieket. Dr. Halmos Mária elnökkel beszélgettünk.

Koncertet szerveztek Emma gyógyulásáért
Fotó: Sopron Lady Lions

Mi jellemezte az elmúlt hónapokat?
Szerencsére sok rendezvényünk volt. Többek között anyák napi programot szerveztünk, illetve egy egész nyarat átölelő gyűjtést, ami az iskolakezdésre fókuszált. Nagyon sok üzletben kihelyeztünk lionsos üvegeket, ahová vártuk az adományokat Fogyassz, és gyűjts nekünk mottóval. Azt tapasztaltuk, hogy megmozdult az egész város, hiszen rengetegen adakoztak, így sok iskolás gyereknek tudtunk segíteni. Nemrég rendeztünk egy jótékonysági koktélpartit is, amivel a Soproni Rehabilitációs Gyógyintézetet támogattuk, egy hűtőt vásárolunk karácsonyra. Mindemellett a közelmúltban zajlott le a bowlingversennyel egybekötött estünk. Itt is egy gyűjtést szerveztünk, méghozzá két lánynak és apukájának, akik elvesztették az anyukát.


Sok helyen feltűnnek a “hölgyoroszlánok”
Fotó: Sopron Lady Lions

Milyen programokat szerveznek még?
November 14-én a Hotel Sopron dísztermében lesz egy vakszínház, Sopronban először. Ez egy rendkívül különleges esemény a Vakrepülés Színtársulattal együttműködve. Ők egy vakokból álló civil szervezet, akik teljesen sötétben játszanak. Az interaktív színházban tulajdonképpen az összes érzékszervünk játszik a látásunk kivételével. A bevételből a vakok és gyengén látók eszköztárát fogjuk felfrissíteni. Fontos célterületünk a diabétesz, vagyis a cukorbetegség és annak szűrése. Sajnos a cukorbetegség egyik következménye a látásromlás, amire mindenképpen fel kell hívnunk a figyelmet. Ezért is elengedhetetlen a szűrés, a megelőzés. A diabétesz világnapja alkalmából a Széchenyi gimnáziumban szervezünk szűrést a diákoknak és tanároknak november 15-én.

Dr. Halmos Mária (jobbra) fontosnak tartja mások segítését és a jótékonykodást
Fotó: Sopron Lady Lions

Az adventi időszakra hogy készülnek?
A Liszt Központban kerül megrendezésre már hagyományosan Varga Gábor dzsesszkoncertje december 19-én, csütörtök 19 órától. Összefogtunk, segítünk neki egy nagyon nemes célért.
Miért tudnak ilyen jól működni?
Szerintem azért, mert sikerül olyan szép célokat, terveket kitalálni és megvalósítani, ami mindenki számára ösztönző. Emellett a civil szféra képviselői is szívesen összefognak velünk.
Mik a további feladatok?
Anyák és hölgyek vagyunk, máshogy vagyunk érzékenyek, mint a férfi Lions-tagok, ezért a palettát is igyekszünk ebben a látásmódban kibővíteni, így még szélesebb közönséghez tudunk eljutni.


A soproni Boronkay Gusztáv lett az országos kormányzó
Fotó: Lions

Soproni a Lions kormányzója
A Lions Club Sopron korábbi vezetőjét, Boronkay Gusztávot választották meg nemrég az országos szövetség új kormányzójának, aki egy éven át irányítja majd a negyvenöt klub életét.

A csapat a megalakuláson
Fotó: Sopron Lady Lions

Mi is a Lions?

A Lions a világban megtalálható civil szervezetek közül a legnagyobb, amelynek egyik fő tevékenysége a vakok és gyengénlátók támogatása, a látás védelme, a látáskárosodás megelőzése.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.