EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb Szekszárd

Ne dobja a szemétbe régi mobilját!

A Zölden Szekszárdon és környékén civil közösség az elmúlt hetekben sokat tett a város környezetének tisztaságáért, a környezetvédelemért. A közösség csatlakozott a Jane Goodall Intézet, az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület közös, Passzold vissza, tesó! elnevezésű mobiltelefon-gyűjtő és -átvevő kampányához. Ennek célja, hogy a háztartásokban már nem használt mobiltelefonokat összegyűjtsék és újrahasznosítsák.

 

A kampány célja, hogy a háztartásokban már nem használt mobiltelefonokat visszagyűjtsék, minél nagyobb mennyiségben és újrahasznosítsák őket
Illusztráció: Jászai Csaba/MTI

A mobiltelefonok előállításához szükséges nyersanyagok – például a koltán – bányászata Afrikában a veszélyeztetett fajok élőhelyét, fennmaradását és a helyi közösségek érdekeit fenyegeti. Ezt a folyamatot szeretnénk megfékezni a mobiltelefonokban található fémek újrahasznosításával. A visszagyűjtő dobozokban kizárólag adatmentes és használaton kívüli mobiltelefont, mobiltelefon-töltőt, GPS-t, táblagépet lehet elhelyezni. Kérjük, ne dobjatok bele egyéb elektronikai berendezéseket! – áll a felhívásban.


Gyűjtőpontok

Levendula méterárubolt: Széchenyi utca 23.

Alkotlak Kreatív Hobby szaküzlet: Garay tér 8.

Babits Mihály Kulturális Központ: Szent István tér 10.

Illyés Gyula Megyei Gyermekkönyvtár: Kiskorzó tér

Illyés Gyula Megyei könyvtár: Széchenyi utca 51.

Szekszárdi Sportközpont: Keselyűsi út 3.

Kapcsolódó Cikkek