2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb Tatabánya

Ne várjon az utolsó pillanatig!

A legtöbben szeretnek várni, de nem érdemes. Ebben a változékony, nehezen megjósolható időjárásban soha nem tudjuk, mikor jön jól a téligumi. Akár életet is menthet.

Az őszi-téli közúti balesetek jó része a rendőrség tájékoztatása szerint – egyebek mellett az esős időre, a nedves aszfaltra, a rossz látási viszonyokra és a nyárigumik használatára vezethetőek vissza. A hatóságok azt tanácsolják: a megváltozott útviszonyok miatt érdemes minél előbb felkészíteni a gépjárműveket a téli közlekedésre. Hazánkban nem kötelező ugyan a téligumi használata, ám a szakemberek szerint ajánlott, hiszen plusz 7 fok alatt nagyon sokat számít a stabilitása, ellentétben a nyárigumival, amely ezen a hőmérsékleten már megkeményedik és csúszik. Márpedig az elmúlt hetekben igencsak változékony arcát mutatta az időjárás az országban, mínusz 3 és +22 fok között ingadozott a hőmérséklet, sokszor kiadós esővel. A rossz állapotú, nem megfelelő abroncsokkal saját magunk és mások életét is kockáztatjuk.


A szakemberek minden évben hangsúlyozzák, hogy ha az átlaghőmérséklet 7 fok alá süllyed, és ez tartósnak mutatkozik, akkor mindenképpen ajánlott a cserére ügyelni (fotó: Lokál archív)

Érdemes tehát előre gondolkodni, és a téliabroncsokat már most beszerezni, sőt akár fel is rakatni: az óvatosság életet menthet.

Ideje a cserére gondolni (fotó: illusztráció)

Kapcsolódó Cikkek