2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb Hódmezővásárhely

Negyed évszázados fotók a cégek életéről

November elején ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Ez alkalomból egy vándor fotókiállítást szerveztek, amely Hódmezővásárhelyre is megérkezett. A fotókon négy helyi vállalkozás is visszaköszön.

A fotókiállítás 20 önkéntes kamarai tagvállalkozás mindennapjait mutatja be. A tárlat anyagát a Délmagyarország megyei napilap négy fotósa, Frank Yvette, Karnok Csaba, Kuklis István és Török János készítette. A fotókon egyebek mellett a munkavégzést, valamint a munkát végző emberek tevékenységét mutatja be, bepillantást engedve a cégek kulisszái mögé.


A tárlat megnyitóján Kőkuti Attila, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke elmondta, hogy Hódmezővásárhelyen a kamarai élet 1991-ben kezdődött el. „A város mindig is erősen képviseltette magát a kamarában, a megyén belül ez az a település, ahol az ipar koncentrálódott” – fogalmazott.

A tárlat érdekessége, hogy a fotókat sajtófotósok készítették el. Egy olyan szemszögből mutatják be a vállalkozásokat és az ott folyó munkát, ahogy külső szem nem látta még. A megnyitóünnepségen egy emléklapot is kaptak azok a vásárhelyi vállalkozók, akik már 25 éve kamarai tagok.

Utazó kiállítás

Vásárhelyen december 2-áig tekinthetőek meg a fényképek a Kossuth téren, majd a tárlat Makóra, Mórahalomra, Szentesre, Csongrádra és Kistelekre utazik.

December 2-ig a főtéren látható a tárlat

Kapcsolódó Cikkek