2020. augusztus 15., szombat
Mária

Egyéb Szolnok

Négyezer látogató hódolt a csokoládé élvezetének

A november 9-én és 10-én megrendezett 8. Szolnoki Országos Csokoládé Fesztiválra rengetegen látogattak el, hogy megkóstolhassák a hazai csokoládékészítő szakma minőségi termékeit.

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban megrendezett szolnoki Csokoládé Fesztiválnak már az egész országban hírneve van, hiszen a kézműves csokoládékészítők évről évre megmutatják legújabb termékeiket, amit mindig díjaznak a látogatók. Így történt ez idén is: több mint 4000 ember váltott jegyet a fesztiválra, ami nemcsak a kiállítók portékáinak megtekintését és megkóstolását tartalmazta, hanem rengeteg kulturális és gasztronómiai kísérőprogramot is.


A gyerekek sütit süthettek, míg a felnőtteknek az ország egyik legnépszerűbb cukrászdája, a gyenesdiási Mónisüti megálmodója, Kalmár Mónika tartott workshopot. Könyvbemutató is volt, ahol Gáspár Beától lehetett kérdezni, a Marcipán cukrászda két ifjú tanonca pedig bemutatta a hamisítatlan szolnoki isler készítését. A retró játékok láttán lehetett nosztalgiázni a szolnoki Kis Dávid gyűjtő jóvoltából, a Real Gamers játéksarokban pedig a virtuális szimulátorokkal tehették próbára ügyességüket a látogatók.

Molnár Judit

A Tisza-tavi Egy csepp Tisza-tó sulyomkrémmel töltött csokoládékülönlegesség is megtalálható volt a fesztiválon. Fotó: Lokál Extra

A csokoládé szerelmeseinek a mennyországot jelentette a hétvégi találkozó. Fotó: Lokál Extra

A csokoládék mellett kávékülönlegességeket is megkóstolhattak a látogatók. Fotó: Lokál Extra

Szebbnél-szebb csokoládékat lehetett látni és megvásárolni. Fotó: Lokál Extra

Rengeteg nézműves csokoládé várta a látogatókat a fesztiválon. Fotó: Lokál Extra

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.