2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb XX.kerület

Nem lassít a baloldal Erzsébeten

A baloldali képviselők nem vonták vissza a húszszázalékos tiszteletdíj emelést, és nem támogatták a pesterzsébeti környezetvédelmi alap támogatására vonatkozó indítványt sem.

Karácsony Gergely (bal oldalon) támaszkodhat Mach Péterre (jobbra, fent), aki úgy tűnik mégsem annyira zöld, mint hirdeti
(MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Földesi Gyula és a Fidesz hiába terjesztette be a környezetvédelmi alap létrehozását

A zöldimázst építő ellenzéki összefogás pártjainak környezetvédelmi elkötelezettsége csak a szavak szintjén létezik − írta a Magyar Nemzet. Mint írják, a pesterzsébeti önkormányzat szivárványkoalíciót erősítő képviselőiről derült ki, hogy valójában nem zöldpolitikát képviselnek, mivel nem támogatták a helyi fideszes képviselők egy környezetvédelmi alap létrehozására irányuló kezdeményezését.

– A javaslatunk arra vonatkozott, hogy a baloldali többség által megszavazott húszszázalékos képviselői fizetésemelést tegyék bele az alapba, ami éves szinten húszmillió forintot jelentene. Ezt az összeget például fásításra és egyéb zöldprojektekre lehetne fordítani Pesterzsébeten, ám nem szavazták meg a baloldali képviselők, sőt érthetetlen módon azt hangoztatták, miért nem a kerület dolgaival foglalkozunk – számolt be az esetről a Magyar Nemzetnek Földesi Gyula, a helyi Fidesz választókerületi elnöke. Pikáns adalékként említette, hogy Mach Péter, Karácsony Gergely főpolgármester egyik alelnöke a Párbeszédben, aki a XX. kerületi önkormányzat egyik képviselője és egyben a környezetvédelmi bizottság elnöke, szintén nem szavazta meg a határozati javaslatot.


Ragaszkodik a megemelt fizetéséhez a baloldal

Korábban a kirívóan magas emelést szorgalmazó előterjesztés visszavonására is határozatot nyújtottak be a helyi fideszes képviselők, ám a baloldali többség leszavazta őket. – Bár akkor a momentumosok szintén ellenezték az emelést, mégis úgy tűnik, hogy ragaszkodnak ahhoz, mivel a környezetvédelmi alapot már ők sem támogatták – fogalmazott Földesi Gyula.

Földesi Gyula a szivárványkoalícióban meghúzódó feszültségekre is kitért. Szavai szerint a Párbeszéd képviselője nem szavazta meg az általuk összerakott szervezeti és működési szabályzatot sem. – Továbbá gyámság alá akarják helyezni a hivatalt, hiszen az előterjesztések benyújtását megelőzően a bizottsági elnököknek jóvá kell ­hagyniuk azokat – mutatott rá a lap.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.