2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Szombathely

Nem sok hiányzott a bravúrhoz

A harmadik helyen végzett csoportjában az öt Haladás-játékost is soraiban tudó magyar férfi futsalválogatott, így nem jutott be a világbajnoki selejtező-sorozat elitkörébe. Vas Ádámék egy derbit nyertek, kettőt viszont elveszítettek.

Nem vallottak szégyent a fiúk Fotó: mlsz.hu

Évek óta megszokott dolog, hogy egy-két szombathelyi játékost behívnak a magyar futsalválogatottba, de most az a megtiszteltetés érte a vasi zöld-fehér klubot, hogy öt sportolójuk is bekerült a nemzeti csapatba. Ráadásul nem kisebb eseményre utazhattak a futsalosok, mint a világbajnoki selejtezőkre.


Vas Ádám futsaljátékos, Haladás VSE:

– Úgy gondolom, hogy nem kell szégyenkeznünk az eredményeink miatt, mivel három jó meccset játszottunk. Az angolok magabiztos legyőzése után a fehéroroszokkal egy nagyon szoros meccset játszottunk. Csak nüanszokon múlt, hogy ők nyertek 2-0-ra. Az olaszoktól ugyan 4-1-re kaptunk ki, de szerintem ellenük is volt esélyünk. Mindkét vesztes mérkőzésen a góllövéssel álltunk hadilábon. Sajnos az ellenfeleink jobban sáfárkodtak a lehetőségeikkel.

Vas Ádám szerint a válogatott mindent megtett a világbajnoki selejtezőn Fotó: mlsz.hu

Turzó József szövetségi kapitány a Haladásból Alasztics Marcellt, Sásdi Bálintot, Dróth Zoltánt, Vas Ádámot és Hajmási Milánt „vitte magával” az olaszországi Eboliba, ahol három meccs várt a válogatottra. A mieink egy Anglia elleni győzelemmel kezdtek, ezt követően azonban két nagy csatában elveszített derbi következett: a fehéroroszoktól 2-0-ra, míg a házigazda olaszoktól 4-1-re kaptak ki Vas Ádámék, akik így a kvartett harmadik helyén végeztek. Ez a pozíció sajnos nem ért továbbjutást, ugyanis csak az első kettő kvalifikálta magát az elitkörbe. Ettől függetlenül a magyar válogatott – és azon belül is a szombathelyi játékosok –, minden dicséretet megérdemelnek a csoportkörben nyújtott teljesítményükért.

Az olasz válgotatott ellen nem találtuk az ellenszert Fotó: mlsz.hu

Mérkőzések és tabella:

Magyarország–Anglia 3–0. Gólszerzők: Nagy I., Horváth Sz., Dróth

Magyarország–Fehéroroszország 0-2. Gólszerzők: Zhigalko, Rogovik

Magyarország–Olaszország 1-4. Gólszerzők: Dróth illetve Canal 2, Goncalves, Romano

A csoport végeredménye: 1. Olaszország 7 pont, 2. Fehéroroszország 7 pont, 3. Magyarország 3 pont, 4. Anglia 0 pont.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.