2020. július 16., csütörtök
Valter

Belföld

Nem teljesítette első vállalásait az új főpolgármester

Karácsony Gergely főpolgármester egy hónapja, a választás előtti napon öt olyan vállalást tett, amelyet ígérete szerint hivatalba lépése első napján teljesíteni fog, a Fővárosi Közgyűlés november 5-i alakuló ülésén azonban az öt intézkedésből egyet sem sikerült maradéktalanul végrehajtani, megvalósítani – írta szerdai számában a Magyar Nemzet.

A főpolgármester egyebek közt azt ígérte, hogy az első közgyűlés első napirendi pontja a Soros Györgyhöz elvi vagy anyagi téren köthető “civil szervezetek” – Átlátszó, K-Monitor, Transparency International – által kidolgozott antikorrupciós Ez a minimum program végrehajtása lesz. Ez azonban az első helyett végül a 7. napirendi pont lett, “megelőzte ugyanis a fizetésemelés és a pozícióosztás” – áll a cikkben.


Szintén nem történt előrelépés az ellenzék által zászlóshajóprojektnek nevezett Városháza park megnyitása és az épület belső udvarainak átjárhatóvá tétele ügyében. “Az egyik első döntésünk az lesz ezen a napon, hogy kiírjuk a tervpályázatot a Városháza átalakítására” – ígérte Karácsony a lap szerint, azonban máig nem írtak ki pályázatot.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt azt is ígérte, hogy “már az első nap ingyenessé fogjuk tenni az álláskeresők számára a budapesti közösségi közlekedést”, továbbá “14 éves korig szintén ingyenessé tesszük a budapesti közösségi közlekedést, már az első nap megtesszük az első lépést, hogy a mostani hat évről emeljük hét évre az ingyenes tömegközlekedés lehetőségét.” Egyik ügyben sem történt semmilyen lépés a közgyűlés első napján.


“Létrehozzuk a főkertészi pozíciót, és a főépítészi funkcióhoz hasonlóan a város természeti örökségét védő és a város zöld felületeit védő szakembert fogunk kinevezni már az első napon” – jelentette be továbbá a választást megelőzően a főpolgármester a Magyar Nemzet szerint, amely hozzátette: az alakuló ülésen a főkertészi pozíció nem került az előterjesztések közé, és azóta sem hallani róla semmi konkrétumot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek