EUR: 354,97 Ft
CHF: 331,19 Ft
2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb Kecskemét

New Yorkra készülve adott koncertet Beke Márk

Telt házas koncertet adott a Református Újkollégium dísztermében Beke Márk, a Virtuózok tavalyi abszolút győztese. Az ifjú művész november 25-i New York-i koncertjére készül.

Beke Márk harsonaművész

Beke Márk a Virtuózok fődíja mellett fellépési lehetőséget nyert a világ egyik legnevesebb koncerttermébe, a Carnegie Hallba. A maratoni, kétrészes, kétórás koncertre készülve a közelmúltban négy helyszínen is eljátszotta az amerikai fellépés teljes anyagát. A repertoárt Kuna Lajos, Márk felkészítő tanára állította össze úgy, hogy azt fizikailag is bírni lehessen, és a közönséget is megnyerje magának. Különösen, hogy az amerikai közönség rendkívül igényes, pusztán udvariasságból egyetlen programot sem nem ül végig.


Beke Márk a harsonairodalom széles palettájáról játszik majd műveket az amerikai közönségnek, a barokk kortól kezdve a magyar és a francia kortárs szerzőkig, illetve a könnyedebb hangvételű olasz és spanyol bravúrdarabokig. A koncert csúcspontja minden bizonnyal Arban Velencei karneválja lesz, amellyel Márk a Virtuózok zsűrijét és a közönséget is levette a lábáról.

Kapcsolódó Cikkek