2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb Békéscsaba

Nyílt napot tartottak a Trefortban

Idei második nyílt napját szervezte meg a közelmúltban a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma. Ezúttal a hegesztés került a középpontba.

A rendezvényen a teljes tagintézményt bemutatták az érdeklődő gyerekeknek, szülőknek. A tanműhelyek, a tantermek nyitva álltak, és néhány vállalkozás is képviseltette magát, ahol a végzett tanulók helyezkedhetnek el. Fontos az ő jelenlétük az ehhez hasonló rendezvényeken, hiszen az iskola mellett ők teszik ki a duális képzés másik felét. A nyílt napok mindig tematikusak, most éppen a hegesztést vették górcső alá.


A nyílt napon előadást tartott Mészárosné Szabó Anna, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője. Felvázolta a szakképzési törvénymódosítás jelenlegi fejleményeit, azonban mindenkit a további információgyűjtésre buzdít, mert a törvényt még nem fogadták el. Az elnevezések és az ösztöndíjrendszer valószínűleg változik majd.

Hiányszakmákat oktatnak

Az iskola által kínált szakok mind keresettek a munkaerőpiacon, ezért a tanulónak kell döntenie arról, melyik a számára testhezálló. Arra a kérdésre, hogy mely keresett szakmákra jelentkeznek a legkevesebben, Kiss Mihály, a tagintézmény igazgatója a gépészeti területet említette. Az épületgépészet méltánytalanul elhanyagolt lett, éppen ezért a következő, december 2-i nyílt nap középpontjában ez a szakmacsoport áll majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.