2020. július 02., csütörtök
Ottó

Belföld

Nyomoz a rendőrség a korrupt kispesti szocialisták ügyében

Vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt már a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) folytat nyomozást a kispesti szocialistákhoz köthető, az önkormányzati választások előtt nyilvánosságra került kép- és hangfelvételek ügyében – derül ki a Pesti Srácok birtokába került rendőrségi határozatból.

A felvételeken korrupcióról, százmilliós vagyonokról, külföldi ingatlanokról, kerületi pénzek visszaosztásáról, Gajda Péter polgármesternek is juttatott kenőpénzről, valamint túlszámlázásokról beszél „kólának” nevezett fehér por és alkohol fogyasztása közben Lackner Csaba baloldali önkormányzati képviselő – írja a lap.


Mint arról beszámoltunk, az október 13-i önkormányzati választás előtt Lackner Csabáról olyan felvételek kerültek nyilvánosságra, amelyeken közpénzek ellopásáról, önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszél. A politikust a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd jelöltjeként 46 százalékos többséggel újraválasztották egyéni képviselőnek a főváros XIX. kerületének hetes választókörzetében.

Az MSZP október végén kizárta a pártból Lackner Csabát.


A kispesti képviselő-testület alakuló ülésén az önkormányzat a szociális és lakásügyi bizottsága alelnökének választotta a képviselőt. Gajda Péter (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármester azt mondta, véletlenül hibás előterjesztést nyújtottak be, és újra fognak szavazni a bizottsági helyről.

A Pesti Srácok most arról ír, hogy, a kispesti szocialisták ügyében még Tényi István tett feljelentést költségvetési csalás gyanújával, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elutasított, ám a Fővárosi Főügyészség felhívására mégis nyomozást indítottak. A főügyészség portálunknak küldött korábbi tájékoztatása szerint hivatali visszaélés, vesztegetés elfogadása és kábítószerrel visszaélés felmerült gyanúja miatt a feljelentést az adóhatóság a BRFK-hoz is továbbította. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) végül gazdasági vesztegetés miatt rendelt el nyomozást, ám a birtokunkba került határozatból kiderül, hogy vesztegetés elfogadásának gyanújával november vége óta már a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya folytat eljárást, egyelőre ismeretlen tettesek ellen – írja a lap.

ovábbi cikkek:

Kapcsolódó Cikkek