EUR: 336,31 Ft
CHF: 314,10 Ft
2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Egyéb Szombathely

Ők a Szent Márton-gála díjazottjai

Szent Márton ünnepén Szombathely a figyelem középpontjába állítja azoknak a munkásságát, akik életük során sokat tettek, maradandót alkottak városukért. A hagyomány szerint ünnepi gálaműsoron adták át a város legrangosabb kitüntetéseit.

Nagyszabású gála keretében adták át a város legrangosabb kitüntetéseit Fotó:szombathely.hu

A „Szombathelyért-díjat”  idén prof. dr. Nagy Lajos, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója kapta. „Pro Sanitate Savariae” Életműdíjjal tüntették ki dr. Kovács Beátát, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház központi radiológiai osztályának főorvosát. A „Pedagógus Életműdíjat” Módos Tibor, a  Kanizsai Dorottya Gimnázium korábbi igazgatója kapta. A „Szombathely Kultúrájáért Életműdíjat” ezúttal dr. Smidt Erzsébet, az édesapjáról elnevezett múzeum munkatársa, a „Szombathely Kultúrájáért Életműdíjat” pedig prof. dr. Vig Károly, a Savaria Múzeum tudományos igazgatóhelyettese érdemelte ki. A „Szociális Munkáért Életműdíj” legújabb birtokosa Vass Péter. A „Közszolgálatért Életműdíjat” Heckenast Gusztáv, az oktatási osztály korábbi vezetője vehette át. Jordán Tamást, a Weöres Sándor Színház igazgatóját díszpolgári címmel tüntették ki.


Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.