EUR: 353,22 Ft
CHF: 332,08 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Belföld

Orbán Viktor kiosztotta az ellenzéket

Az ellenzék házhoz ment a pofonért hétfőn a parlamentben, amikor Orbán Viktor miniszterelnököt kérdezték. A kormányfő nemcsak frappánsan és szellemesen, de – az ellenzék számára – fájóan őszintén válaszolt.

A Jobbik az új SZDSZ


Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője az egyik legnagyobb ellenzéki provokátor, ezúttal is bicskanyitogató stílusban támadt a miniszterelnökre, aki alaposan helyretette. – A Jobbik tavaly még 20 százalékot ért, 2019-ben pedig 6 százalékot – mondta, majd az SZDSZ-hez hasonlította a  Jobbikot. – Emlékszem a legradikálisabb antikommunista pártra Magyarországon, akik végül összeálltak Gyurcsánnyal meg az MSZP-vel. Az is lett a vége: ma alulról szagolják az ibolyát.

Visszajöttek Gyurcsány emberei


Harangozó Tamás MSZP-s képviselő a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások után érdeklődött. Orbán Viktor válaszában emlékeztetett, hogy a szocialisták elvették a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat. – Ezzel szemben a kormánynak van egy megállapodása a nyugdíjasokkal, miszerint a nyugdíjak értéke nem csökkenhet, amíg polgári kormány van Magyarországon. Egyetlen évben sem csökkent, és olyan évek is voltak, amikor emelkedtek, és emelkedni fog ezután is – rögzítette. A kormányfő kitért arra, hogy az önkormányzati választások óta csak néhány hét telt el, ezalatt a szocialisták a saját fizetésüket megemelték, a Gyurcsány-korszak embereit visszahozták. 

Fizessék vissza a 4-es metró büntetését!

Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője az uniós pénzek felhasználásáról kérdezett. Orbán szerint Magyarország az uniós pénzeket 113 százalékban felhasználja. – Egyetlen kirívó eset miatt kapott büntetést az ország, és ez a 4-es metró ügye, ami az önök kormányzása alatt történt – tette hozzá, majd azt javasolta, hogy fizessék meg a büntetést az ellenzék politikusai.

Egy nagy semmi a „klímavészhelyzet”

Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese környezetvédelmi ügyekről kérdezett, mire Orbán azt mondta: alig várja, hogy a főváros elfogadja a klímavészhelyzetre vonatkozó tervét, intézkedéseket hozzon és ami jó, nemzeti szintre emelhessék. – Kár, hogy egyetlen ilyen döntés sem született – emlékeztetett a miniszterelnök arra, hogy Karácsony Gergelyék „klímavészhelyzete” csupán egy jól hangzó lufi, valójában egyetlen konkrét lépést sem tartalmaz.

Kérdezzék Gyurcsánynét!

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke szintén az uniós pénzekről kérdezett, említve – az egyébként Gyurcsányék alatt történt – kutyafitneszt és negyvencentis kilátót. A miniszterelnök szerint ezek valóban nincsenek rendben, és emlékeztette a jobbikost, hogy ezek az új szövetségeseihez kötődnek, így velük beszéljék meg. Arról érdeklődjön, amikor újdonsült szövetségesük felesége vezette a fejlesztési hivatalt, mennyi tényleges büntetést kellett kifizetni – utalt Gyurcsány feleségére a kormányfő.

Az ellenzék bevándorláspárti

Gurmai Zita, szocialista országgyűlési képviselő a Türk Tanács budapesti irodájáról érdeklődött. – Az persze nem zavarja önöket, hogy Nyugat-Európában hegyekben állnak a minaretek meg a dzsámik, mert önök bevándorláspártiak – riposztozott a miniszterelnök.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek