EUR: 352,15 Ft
CHF: 330,38 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Belföld

Orbán Viktor: Várhelyi jó hazafi

Várhelyi Olivér jó hazafi, nem is delegált volna olyan személyt a miniszterelnök, aki nem az. Soros György megpróbálta megakadályozni a magyar uniós biztosjelölt kinevezését. A spekuláns ezúttal elbukott, ennek ellenére a következő öt év legfontosabb kérdése a migráció lesz – derült ki Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott interjújából.

– Az elmúlt tíz év legnagyobb diplomáciai sikere, hogy Magyarország kapta meg a következő időszak legfontosabb portfólióját – mondta Várhelyi Olivér bővítés- és szomszédságpolitikáért felelős biztosi kinevezése kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak. A miniszterelnök elmondta, hogy vannak olyan pozíciók, amik a pénzügy és a gazdaság területein jelentősek, a biztonság területén azonban Várhelyi Olivér feladata a legfontosabb.


(MTI/Európai Tanács/Enzo Zucchi)

– A magyar ellenzék egyesítette az erőit, hogy elgáncsolja a magyar jelöltet, sőt tények támasztják alá, hogy Soros György el akart jutni a legmagasabb rangú vezetőkhöz, hogy személyesen akadályozza meg Várhelyi Olivér kinevezését – folytatta a miniszterelnök. Hozzátette: sosem fog delegálni olyan személyt nemzetközi pozícióra, aki nem jó hazafi.

– A következő öt év legfontosabb kérdése a migráció lesz. A kérdés az, hogy mely országok tudják megvédeni a határaikat: Magyarország meg tudja, mások meg nem tudják – mondta, majd hozzátette, hogy a másik legfontosabb kérdés Európa gazdasága, melyben hatalmas hibákat vétettek a kontinenst vezető politikusok.


– Az európai gazdaságnak az a része, amelyre Brüsszelnek befolyása van – az eurózóna –, cudar állapotban van, és nehéz évek is jönnek. A 2020-as év elsődleges feladata, hogy Magyarország megőrizze a gazdaság eddigi teljesítményét. Ezt célozza majd a második gazdaságvédelmi akcióterv is – mondta Orbán.

– Nem szabad bezáródnunk, kapcsolatokat kell építeni, kultúrát erősíteni, iskolát és óvodát építeni azokon a helyeken is ahol nagy számban élnek magyar közösségek, mert mi összetartozunk, egy vérből valók vagyunk – utalt a határon túli magyarságra Orbán Viktor.

Méltatta a Puskás Arénát

Orbán Viktor a Puskás Stadion megnyitásáról azt mondta, hogy ismeri a korábbi vitákat az ilyen nagy beruházásokról, így a Lánchíd vagy a Parlament megépítése kapcsán is ilyenek voltak. A kormányfő szerint ez egy olyan hatalmas műszaki teljesítmény, amelyet az első ceruzavonástól a befejezésig csak magyarok végeztek el.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek