2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Egyéb XXI.kerület

Óriási lehetőség Észak-Csepelnek az atlétikai vb

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere sajtótájékoztatón jelentette be, hogy személy szerint ő maga és a csepeli sportegyesületek is kiállnak a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése mellett. Borbély Lénárd emlékeztetett rá, hogy Magyarország elnyerte a 2023-ban esedékes atlétikai világbajnokság rendezési jogát. Magyarország és Budapest több alkalommal bizonyította, hogy képes nagy sportversenyek lebonyolítására, ami növelte az ország és a főváros presztízsét.

– Az észak-csepeli terület olyan városrész, amelyre ráfér a fejlesztés. Az atlétikai központ ferencvárosi kiépítése mellett 72 hektáron alakítanának ki közparkot, amelyből 60 hektár Csepelen valósulna meg. Több mint négyezer új fát ültetnének, legalább három új gyalogos- és kerékpároshidat létesítenének a Kis-Dunán. Elvégeznék a Kis-Duna mederkotrását, szabadtéri sportpályákat hoznának létre, nemzetközi evezőspályát és klubházat építenének. Végre jó alkalom kínálkozik arra, hogy Csepel északi területét rendezzék, fejlesszék.


Mind kiállnak a vb és a csepeli fejlesztések mellett (Fotó: csepel,hu)

Támogatják az atlétikai vb-t

A sajtótájékoztatón részt vettek és támogatásukat fejezték ki a Csepeli Diák Atlétikai Club, a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület, a Csepeli Kajak-Kenu Egyesület, a Csepeli Evezős Klub, a Kolonics Alapítvány, a Csepel Utánpótlás Sportegyesület, a Csepeli Szabadidősport Egyesület, a Csepeli Birkózó Club, a Pénzügyőr SE, a Fitt Jövő Alapítvány és az Island Rock Csepel Táncsport Egyesület képviselői.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.