EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb Szeged

Összegyűlt az első millió a gyermekklinika javára

Már több mint egymillió forint gyűlt össze a REÖK Kézműves Cukrászda jótékonysági kezdeményezésén, amelynek célja az SZTE ÁOK Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központ megsegítése.

Az államalapítás ünnepén indított jótékonysági akció karácsonyig tart, lényege, hogy az erre a célra megkomponált „szeretetsüti” (málnás-csokoládés mousse, Szó Gellért háromszoros Ország Tortája-győztes mestercukrász receptje alapján) eladásaiból származó bevétel száz százalékát a klinika alapítványa számára ajánlják fel. A cukrászdának egyébként ez a legnépszerűbb terméke.


A gyűjtésben a szervezők elérték az egymillió forintos álomhatárt, az összeget pedig sajtótájékoztató keretében adták át.

Egy millió már megvan (fotó: Lokál archív)

Mannah Reda és Rádai Edina, a cukrászda tulajdonosai kifejtették, személyes kötődés is motiválta őket az akció elkezdéséhez, szívügyük a gyermekek gyógyulásának támogatása, személy szerint a családjuk is nagyon sokat köszönhet a Gyermekklinikát képviselő dr. Katona Márta gyermekkardiológusnak.


Micsoda csoda!

A Málnás Csoda névre hallgató sütemény a cukrászda legnépszerűbb terméke, ezért döntöttek úgy a tulajdonosok, hogy az ebből származó bevétel 100 százalékát a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány számlájára utalják.

– Mindenképpen szerettük volna kifejezni hálánkat a klinika és dr. Katona Márta főorvos iránt, hiszen ha ő nem lenne, akkor a mi családunk nem állhatna itt, ilyen összetételben – kezdte Mannah Reda, a REÖK cukrászda tulajdonosa még a kampány indulásakor. – Sokat gondolkodtunk azon, hogy mi lehet ennek a megfelelő módja, végül közösen kitaláltuk a Szeretetsüti jótékonysági akciót, amely az államalapítás ünnepétől egészen karácsonyig tart – tette hozzá.

A tulajdonos elmondta, a Málnás Csoda névre hallgató sütemény a cukrászda legnépszerűbb terméke, ezért döntöttek úgy, hogy az ebből származó bevétel 100 százalékát a Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány számlájára utalják. – Szeretnénk, hogy a Málnás Csoda valódi csodává váljon – fogalmazott Mannah.

Dr. Katona Márta köszönetét fejezte ki az önzetlen gesztusért, majd elmondta, hogy az alapítvány eddig több tízmillió forinttal támogatta a klinikát.

– A Szegedi Gyermekszívek Gyógyulásáért Alapítvány eddig 80 millió forint értékű műszerrel támogatta a klinikát. Az adó 1 százalékából befolyt összegnek és a Mannahhoz hasonló önzetlen emberek segítségének köszönhetően olyan műszereket vásárolhattunk, amelyek a gyerekek hatékonyabb és gyorsabb gyógyulását segítik – fogalmazott dr. Katona Márta főorvos. A doktornő kiemelte: a befolyt összegtől függ, hogy milyen eszközök beszerzésére tudják fordítani az adományt. – Szükségünk van infúziós pumpára, betegőrző monitorra, EKG-ra, de elengedő adomány esetén akár ultrahangkészülékre is fordíthatjuk az összeget.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kupa vagy liga?

    Kupa vagy liga?

    Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

  • Mehetünk már szaunázni?

    Mehetünk már szaunázni?

    Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.