EUR: 351,94 Ft
CHF: 330,35 Ft
2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb Győr

Óvodások álmát váltották valóra

A Győr+ Média „Ne csak álmodj hintát, homokozót…!” elnevezésű jótékonysági kampányával ismét bizonyította, hogy az emberek szívesen fognak össze egy jó ügy érdekben. Alig két hónap alatt sikerült összegyűjteni kétmillió forintot adományokból: megépülhet a Boglárka csoport sérült és ép kisgyermekeinek a speciális hinta és homokozó.

Az összegyűlt pénzből ezt a biztonságos libikókát és homokozót veszi meg az alapítvány
Grafika Győr+

Ovisoknak gyűjtöttek

Az Erzsébet Ligeti Óvoda Boglárka csoportjába járó központiidegrendszer-sérült, mozgásukban korlátozott ovisainak még szeptember közepén indított gyűjtést a Győr+ Média, amely nem először állt egy jó ügy mellé.

Most speciális fejlesztő játszóeszközök beszerzésére irányult a kampány, amely sikeresen lezajlott: hamarosan elkészül a pillangó rugós libikóka és az emelt buckahomokozó az óvoda udvarán. A Lokál Győr a kezdetekről is beszámolt, most pedig az eredményről is tájékoztatja olvasóit.


A kampány bizonyította: a másoknak szerzett örömmel önmagukat is boldogíthatjuk
Fotó: Marcali Gábor

A jótékonyságból befolyt összeg az Arrabona Futófesztiválon, a goood.hu internetes felületén és két kihelyezett dobozban gyűlt össze.

Internetes felületen és két kihelyezett dobozban gyűlt össze az adomány
Fotó: Marcali Gábor

A kampány nem lehetett volna sikeres az önzetlen segítők nélkül, akik átélhették, hogy a másoknak szerzett örömmel önmagukat is boldogíthatják.

A Kodály Zoltán iskola 3/a osztályos tanulói összegyűjtött zsebpénzüket ajánlották fel, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat dolgozói és lakói is személyesen hozták el adományukat. A hajléktalanok idősek otthonában élők kevéske nyugdíjukból ajánlottak fel több ezer forintot, ahogy mondták, szívüket melengeti, lelküket simogatja, ha hozzájárulhatnak a sérüléssel élő kisgyermekek életének jobbításához.


Most már az udvaron is kezdődhet a játék!
Fotó: O. Jakócs Péter

Kisebb és nagyobb cégek, intézmények dolgozói is összefogtak, hogy segítsék a Boglárka csoportba járó kislány és hat fiúcska, Alexa, Ádám, Gábor, Gergő, Juszuf, Kristóf és Levente mozgásfejlesztését. Az Openhouse Pénzügyi Közvetítői Hálózat munkatársai is hozzájárultak a megvásárolni kívánt játékokhoz, és jó példával jártak elől az Agrofeed ETO–SZESE férfi kézilabdacsapat tagjai, és közéleti személyek is, hogy megmutassák, együtt sikerülhet.

A Boglárka csoportba járó kislány és hat fiúcska, Alexa, Ádám, Gábor, Gergő, Juszuf, Kristóf és Levente mozgásfejlesztése közös feladat
Fotó: Marcali Gábor

A név nélküli apró forintok és a nagyobb felajánlott összegek célba értek. Az álom valósággá válik, a speciális udvari játékokon – ha az időjárás is engedi – még ebben a hónapban együtt játszhatnak a Boglárka csoport sérült kis ovisai ép társaikkal. Az egymás elfogadása és a gyermeki mosoly pedig a legnagyobb kincsek közé tartozik.

Kapcsolódó Cikkek