2020. július 02., csütörtök
Ottó

Egyéb Debrecen

Példaértékű adománygyűjtés

Több debreceni kávézó is csatlakozott ahhoz az adománygyűjtő kezdeményezéshez, melyet „Támogasd Te is egy csésze kávé árával az életvégi emberi méltóságot!” címmel  indított a Debreceni Hospice Ház Alapítvány mindenszentek és halottak napja ünnepének közeledtével. A gyűjtés lezárult, az adományokkal pedig a hospice és palliatív terápiás osztály 25 betegének otthoni ellátását támogatja a szervezet.

A Debreceni Hospice Ház Alapítvány több mint tíz éve tartó szemléletformáló programjához, a Méltóság Naphoz idén ötven magyarországi oktatási és nevelési intézmény csatlakozott Debrecentől Szegeden át Budapestig.


– A program a gondoskodásra nevelést tűzte zászlajára, és az életvégi emberi méltóság iránti tisztelet fontosságára hívta fel a figyelmet.  A veszteségélmény felismerése és kezelése a családban és az iskolában nagyon releváns kérdések, amelyekkel foglalkoznunk kell. Ezért döntöttünk úgy, hogy minden évben megszervezzük a Méltóság Napot,  amely közösségi aktivitáson keresztül vonja be a gyermekeket (sport, kézműves tevékenység, előadás: vers, próza, színdarab, zene stb.). Nagyszerű, hogy idén debreceni kávézók adománygyűjtéssel csatlakoztak ehhez a nemes kezdeményezéshez – mondta Porkoláb Gyöngyi, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Ők segítettek

Az adománygyűjtésben részt vevő kávézók: Café Frei; Fórum és Rózsa utca, Black Sheep, Galéria Kávézó (Debreceni Egyetem), Carol&Art Kávézó, Mokka Kávézó.

Kapcsolódó Cikkek