2020. július 11., szombat
Nóra, Lili

Egyéb Sopron

Pezsgő élet Eszterházán

Karosi Júlia kvartettje nem véletlenül hosszú évek óta meghatározó alakja a dzsesszéletnek; most az RTQ vonósnégyessel elkápráztatta Eszterháza közönségét a Marionettszínházban.

Fotó: Eszterháza Központ

A George Gershwin és Cole Porter életműveiből válogatott műsort  a népszerűbb dalok mellett a kevésbé ismert kompozíciók tették izgalmassá azzal a kísérletező gondolkodásmóddal és a műfajra jellemző szabadságélménnyel, amelyet Karosi Júlia igényes stílusa nyújtott közönségének.
Az Eszterháza Meets Jazz koncertsorozat újabb előadásaként november 16-án, szombaton 19 órakor Pátkai Rozina Triója lép színpadra a fertődi Esterházy-kastély Marionettszínházában. A Taladim – Európa versei dalban című, különlegesnek ígérkező produkcióban Rohmann Ditta és Dés András is közreműködik.

Fotó: Eszterháza Központ

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.