EUR: 333,70 Ft
CHF: 307,13 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Egyéb Dunaújváros

Pörgős volt az október az MMK-ban

Kézműves vásár, filmklub, kiállításmegnyitó, táncház, koncert, sportverseny. Többek között ezekkel a programokkal várták az érdeklődőket egész októberben a Munkásművelődési Központban.

Minden hónap elég változatos a programok tekintetében az intézményben, de az október különlegesen eseménydúsra sikerült. Minden kedden a népszerű Bódy Gábor Filmklubba várják a műfaj szerelmeseit. Emellett több felnőtteknek szóló előadás is volt: Horváth Bélát történelmi tematikájú témáival, Csadi Zoltánt és Tótin Katalint pedig az 56-os eseményekre emlékezve tekinthették meg a nézők. Október 16-án mesevetélkedővel várták az iskolásokat.


Október 21-én Örömforrás akrillal címmel nyílt kiállítás, amin amatőr művészek festményeit az ALKOT-OK csoport tárlatát tekinthették meg. 25-én az Open Mic Music Club kapott helyet az intézményben, de 26-án már a Vasas Táncegyüttes várta Őszi Táncházra az érdeklődőket. Senki nem maradt ki a jóból, mert 17 órától a gyermekeknek, 18 órától pedig a felnőtteknek készültek programokkal. Emellett pedig egész napos elfoglaltságra is invitálták azokat, akik a sportok szerelmesei, hiszen az Újvárosi Darts Liga következő fordulója is megrendezésre került.

Tündérország

Azoknak sem kellett aggódni gyermekeikért, akik az őszi szünetben nem tudtak szabadságon lenni, hiszen a Tündérország nevű gyermektáborba minden nebulót sok szeretettel vártak az intézménybe. Naponta változatos programokkal készültek a gyermekek részére, az őszre és a közelgő télre hangolódva. Kézműves foglalkozások tömkelegét, de sportversenyeket és izgalmas szabadidős tevékenységeket is szerveztek a nebulóknak.

A változatos programok mellett az októbert végül egy a Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen szervezett véradással zárták október 31-én.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.