2020. július 07., kedd
Apollónia

Egyéb IV.kerület

Prima Primissima díjra jelölték Göröcs Titit

Az újpesti labdarúgás egyik nagy alakja, Göröcs János idén megkaphatja példaértékű teljesítményéért az OTP Bank alapítványának elismerését.

Göröcs János neve és az Újpest összefort MTI Fotó: Földi Imre

A Prima Primissima díj egyet jelent a kiemelkedő teljesítmények elismerésével. Az OTP Bank immár hét éve ítéli oda a díjat, amellyel művészek, újságírók, tudósok, sportolók és oktatók teljesítményét ismerik el. Az alapítvány küldetése és célja a kezdetektől az, hogy a díj révén hozzájáruljon a magyarországi és a határon túli kulturális és tudományos élet szereplőinek szakmai munkájához, fejlődéséhez, hogy a magyar szellemi élet és annak kiemelkedő művelői kiemelt támogatást kapjanak. A Prima Primissima díj olyan megbecsülésnek örvend, olyan értéket képvisel, hogy már a jelöltté válás is nagy elismerést jelent.
– Amikor meghallottam, el sem akartam hinni, nagyon meglepődtem, azóta pedig nem alszom, a gyomrom liftezik. Nagyon örülök neki. A születésnapom óta minden összejön, jó dolgok történnek velem, köszönöm, hogy rám gondoltak, és köszönöm a szurkolóknak, hogy sok éven át vittek előre engem és a csapatot is – nyilatkozta a jelöléssel kapcsolatban Titi bácsi.


 

 

 

 

Élő legenda
Göröcs János idén töltötte nyolcvanadik életévét. Titi 18 évesen a budapesti Vasas Izzóból került át az Újpesti Dózsa csapatához, és 15 éven keresztül hordta a lila-fehér mezt. Ez idő alatt ötszörös magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes lett, az 1961-1962-es szezonban pedig gólkirályi címet is megszerezte.  A magyar válogatottban 1958 és 1970 között 62 alkalommal szerepelt és 19 gólt szerzett. 1960-ban a római olimpián a bronzérmes csapat tagja. 1962-ben a chilei világbajnokságon ötödik helyezést ért el a válogatottal. Edzőo pályafutását 1974-ben kezdte. Először Újpesten volt az ifjúsági csapat edzője. 1976-tól évekig Kuvaitban dolgozott utánpótlás edzőként. 1985 és 1988 között az Újpesti Dózsa vezetőedzője volt. 1986-1987-es idényben második, és MNK győztes, a következőben harmadik lett a csapattal. Összesen 93 mérkőzésen irányította a lila-fehéreket.

Kapcsolódó Cikkek