EUR: 360,72 Ft
CHF: 340,45 Ft
2020. április 01., szerda
Hugó

Belföld

Próbálják eltussolni Gothár zaklatási ügyét

Tovább gyűrűzik Gothár Péter zaklatási botránya, miután Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár levélben kért tájékoztatást a rendezőt foglalkoztató Katona József Színháztól és a Színház- és Filmművészeti Egyetemtől.

Fekete Péter az Origo szerint Máté Gábornak, a színház ügyvezető igazgatójának és Upor László rektorhelyettesnek címezte levelét. Az államtitkár arra is kíváncsi, hogy a színház és az egyetem hogyan kezeli az ügyet.


Eközben a Bors arról írt, hogy a Katona József Színház ugyan kirúgta és kitiltotta a rendezőt, de a teátrumban játszott négy darabjából csupán egyet vettek le a műsorról. Tehát három Gothár-darabot továbbra is játszanak a Katonában, és a Bors szerint ez azt jelenti, hogy az említett előadások továbbra is pénzt hoznak a a zaklató rendezőnek, dacára annak, hogy már be sem teheti a lábát a teátrumba.

A Katona József Színház egyébként is csak tessék-lássék kezeli az ügyet, eleinte nem is akarták elárulni, ki a zaklató munkatársuk, emellett pedig titoktartási nyilatkozatot írattak alá a színház többi dolgozójával. Magyarul megpróbálták a szőnyeg alá söpörni az ügyet.


A Gothár-ügy az Országgyűlésben is felmerült, Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője emlékeztetett, hogy miközben a Katona József Színház védeni próbálja a rendezőt, a teátrum volt a #metoo kampány élharcosa. Dömötör Csaba államtitkár szerint teljes körű kivizsgálásra van szükség a Gothár-ügyben.

 

A liberálisok védik a rendezőt

Ennek a szégyenletes ügynek az egész magyar kultúra a kárvallottja, és ennek a felelősségét a bűnösöknek vállalniuk kell – írta közleményében a Magyar Teátrumi Társaság. Vidnyánszky Attila, a szervezet elnöke szerint kettős mérce jellemzi a magyar liberális elitet. – Ha egy jobboldali színházi vezetővel történne hasonló, akkor a vérét követelnék, de most védik a belső köreikhez tartozó rendezőt. Aki belül van a körön, az védendő, annak a bűnei megbocsáthatók – nyilatkozta a rendező a Hír TV-nek.

Vidnyánszky Attila  (Fotó: Máté Krisztián)

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Itt kérhetünk segítséget a járvány idején

  Itt kérhetünk segítséget a járvány idején

  A Lokál összegyűjtötte, hogy a 23 budapesti kerületben hol kérhetünk segítséget. Fontos ugyanakkor, hogy összefogjunk, így aki teheti, maga is segítse a környezetében élő idős hozzátartozóit, ismerőseit vagy akár a szomszédját, például azzal, hogy bevásárol.

 • Mától változik a BKK-járatok menetrendje

  Mától változik a BKK-járatok menetrendje

  Április-1-én szerdán, új érvényes menetrendet léptet életebe a Budapesti Közlekedési Központ(BKK), mivel a járvány elleni intézkedések hatására 80-90 százalékkal visszaesett az utasforgalom. Alapvetően a szombati menetrend lesz érvényben, azonban csúcsidőben és a nagyobb forgalmat lebonyolító vonalakon, a forgalomhoz mérten sűrű járatindulásra lehet számítani.

 • Vigyázzunk egymásra!

  Vigyázzunk egymásra!

  Az országos tiszti főorvos, Müller Cecília felhívta a figyelmet, hogy a kialakult helyzetben nagyon fontos odafigyelni a gyerekek lelki egészségére is és nagyon fontos, hogy vigyázzunk egymásra.