2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb Pécs

PTE-sek, figyelem!

A tavalyi évad során első alkalommal kötött széles körű együttműködést a Pannon Filharmonikusok és a Pécsi Tudományegyetem, melynek célja egyedi kulturális, illetve szakmai lehetőségek biztosítása a PTE polgárai számára. A nagy sikerű együttműködést a két intézmény a 2019/2020-as évadban kibővítve folytatja tovább.

Az egyik legfontosabb újdonság, hogy a két intézmény vezetősége megkezdi az egyeztetést egy duális képzés kidolgozására a művészeti kar számára. Emellett a most aláírt együttműködés értelmében ezentúl nemcsak a hallgatók, hanem a PTE valamennyi polgára számára biztosítja a Pannon Filharmonikusok a 40 százalékos kedvezménnyel történő jegyvásárlást. Az intézményi partnerkapcsolat részeként továbbra is lehetősége van a művészeti kar Zeneművészeti Intézet hallgatóinak szakmai jegyek vásárlásra, valamint részvételre a nagyzenekari munkában. Többéves együttműködésre nyúlik vissza, hogy az opera tanszakos növendékek vizsgaelőadására a Kodály Központban biztosít helyet a Pannon Filharmonikusok. A PTE Közgazdaságtudományi Kar nonprofit
menedzserképzés kurzusán továbbra is a szakma jeles képviselői tartanak előadást, illetve folytatódik
a gyakornoki programlehetőség a PTE különböző képzésein résztvevő hallgatók számára a Kodály
Központban.


Bárki muzsikálhat

A Pannon Filharmonikusok elsősorban külföldi egyetemisták számára fejlesztette ki angol nyelvű Classical Chill Out koncertsorozatát, mely ebben az évadban is két előadással – december 4-én és április 1-jén – várja a PTE diákjait. Hasonlóan a tavalyi évadhoz, tavasszal a vállalkozó kedvű, hangszeres tudással is rendelkező hallgatók mind a tíz karról jelentkezhetnek résztvevőként a koncertre, és kipróbálhatják magukat a muzsikusok sorában a nagyérdemű előtt.

Kapcsolódó Cikkek