EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Egyéb Szekszárd

Rajzpályázat gyerekeknek

A szeretet gyógyít” címmel rajzpályázatot hirdet idén is az Atomerőmű KSC Szekszárd 1–5. osztályos gyermekeknek. Idén a pályaművek fókuszában az ünnepi hangulat, a KSC, és gyógyulófélben lévő játékosuk, Gereben Livi megjelenítésére kell hangsúlyt fektetni, tájékoztatott Szabó Noémi, szakmai és sportigazgató.

Horváth-Szabó Alíz, negyedik osztályos tanuló tavalyi pályaműve Fotó: Lokál Extra

– A tavalyi nagy sikerű rajzpályázatunkra tekintettel az idén is meghirdetjük ezt a lehetőséget, kiegészítve azzal, hogy most nagycsoportos óvodások is részt vehetnek. Tavaly a karácsony és a KSC volt a pályaművek fókuszában, ezt kellett megjeleníteni a rajzokon. Idén ezt a felhívást aktualizáltuk azzal, hogy a gyógyulófélben lévő játékosunkat, Gereben Líviát is jelenítsék meg a kis rajzaikon. Minden rajzot A/4-es méretben várunk, és idén is nagyon értékes díjak kerülnek majd kiosztásra. Díjazni fogjuk az első 3 legjobban sikerült rajzot, illetve lesz 5 különdíj is. Az értékelő zsűri elnöke Gereben Livi lesz, aki természetesen nem tud majd személyesen itt lenni és élőben megtekinteni az alkotásokat, de fotókon eljuttatjuk neki ezeket, hiszen jelenleg is Kecskeméten, az otthonában lábadozik steril szobában. A rajzoknak a leadási határideje december 9., a Szekszárd Városi Sportcsarnok 13-as irodájában adhatják le a pályaműveket. A munkák elkészítésében a tanítónők segíthetnek, és a rajzok hátoldalára kérjük ráírni a gyerekek nevét, az osztályukat, az iskolájukat és annak a pedagógusnak a nevét tüntessék fel, aki segített elkészíteni a rajzot – hívta fel a figyelmet Szabó Noémi.


 

 


Illusztráció: MTI/Krizsán Csaba

Gereben Lívia nagy harca

Mint arról korábban beszámoltunk ez év tavaszán az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosát, Gereben Líviát (középen) leukémiával diagnosztizálták. Azóta több kemoterápiás kezelésen is túlesett. Jelenleg kecskeméti otthonában lábadozik, steril szobában. A gyógyulófélben lévő Livinél jó véreredmények lettek legutóbb, amely mindenképpen bizakodásra adhat okot. A kezelés hatalmas költségeit enyhítendő, számos jótékonysági rendezvényt, eseményt szerveztek nemcsak Szekszárdon, hanem országszerte is.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ezerrel pörög a nyár

    Ezerrel pörög a nyár

    A legtöbb kulturális központ és művelődési ház újranyitott és azon dolgozik gőzerővel, hogy minél hamarabb pótolhassa az elmaradt programokat és még színesebb kínálattal szolgálhassa ki a látogatókat.

  • Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Akár Bálint gazda emlékdíjasok is lehetünk!

    Július 15-ig meghosszabbították a jelentkezést a Virágos Magyarország elnevezésű versenyre. Ebben az évben a megszokottól eltérően nem települések és önkormányzatok, hanem magánszemélyek pályázatait várják „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert” kategóriákban.