2020. július 15., szerda
Henrik, Roland

Egyéb XVI.kerület

Rászorulóknak aprították a fát

Kerületünk önkormányzata idén is gondol azokra, akiknek szociális helyzetük miatt nehézséget jelent a téli tüzelő beszerzése.

Közösen fágták fel a fákat 8Fotó: XVI. Kerületi Újság)

Ők kapják meg azt a famennyiséget, amit a Garden Kft. az önkormányzat megbízásából az év folyamán kivág a kerület közterületein. Ezek általában veszélyes, elöregedett fák, fűtési célokra viszont alkalmasak. A kivágott rönköket a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet Demeter utcai telepére szállítják, ahol gépi aprítás után hagyományos módszerrel, fejszével hasogatják szét.
Erre a munkára minden önkormányzati intézményből vártak önkénteseket. Idén Szász József alpolgármester vezetésével, Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, Szabó Tamás polgármesteri kabinetvezető, Antalóczy Csaba, Vass Pál, Mizsei László, Schaffer Viktor önkormányzati képviselők, a Kerületgazdák, a Civil 16 Egyesület, és a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat munkatársai vették ki részüket a munkából. Az általuk felaprított tüzelőanyagot a Napraforgó Gyermekjóléti Központ és a Családsegítő Szolgálat osztja szét a rászorulók között. Nehéz körülmények között élő nagycsaládoknak, egyedül élő nyugdíjasoknak vagy olyan kerületi polgároknak juttatnak a fából, akik önerőből nem tudnák azt beszerezni. A szállításról a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet gondoskodik.


Kapcsolódó Cikkek