EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Sport

Rekordnagyságú testépítő és fitnesz junior vb lesz a TE-n

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora szerint a létesítményben péntektől vasárnapig sorra kerülő junior testépítő és fitnesz világbajnokság a sportág eddigi legnagyobbja lesz ebben a korosztályban.

A világverseny fővédnöke közölte: az egyetem a rendezésből is kiveszi a részét, a TE hagyományt szeretne teremteni a 16 és 23 év közötti korosztály világbajnokságának megrendezéséből.


“Az egyetem testépítéssel és fitnesszel kapcsolatos szakmai munkát is folytat a mindennapokban. Fiataljaink emellett kiemelten részt vesznek a rendezésben és a lebonyolításban is, így a sportmenedzser képzés hallgatói az önkéntesekkel együtt aktív gyakorlatot is szerezhetnek a vb-n” – mondta.

A rektor arról is beszámolt, hogy óriási az érdeklődés a budapesti esemény iránt: a sportolói létszám jelentősen meghaladja a sportág eddigi hasonló világversenyein tapasztaltakat, jóval többen indulnak például, mint a legutóbbi, quitói vb-n.

“A magyarok is minden korábbinál nagyobb csapattal mutatják meg magukat a vb-n. A TE filozófiája, hogy a testkultúrát támogassa, így azt is feladatul vállaltuk, hogy a rendezéssel segítsük a rekordlétszámú magyar részvételt, egyúttal népszerűsítsük a sportágat” – mondta a rektor.

Mocsai Lajos hozzátette: fontosnak tartja, hogy az egyetem a lehető legnagyobb mértékben kapcsolódjon a vb-hez, ezért belső fórumaikon is propagálták azt, és bízik benne, hogy az intézmény tanári közösségéből, valamint a hallgatók közül is sokan megjelennek majd az eseményen.

Kapcsolódó Cikkek