2020. július 08., szerda
Ellák

Egyéb Kecskemét

Rendhagyó fotókiállítás az iparkamara székházában

A Babyborn Photo, a Bács-Kiskun Megyei Kórház professzionális babafotós partnerének képeiből nyílt kiállítás a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. A képek megvásárolhatóak, az ebből származó bevételt a megyei kórház újszülött- és koraszülöttosztálya kapja majd.Az „Amikor megtörtént a csoda” című tárlat a születés pillanatait mutatja be, megható, bensőséges, gyakran intim pillanatokon keresztül. A fekete-fehér alkotásokat a Babyborn Photo szakmai vezetője készítette, aki kislánya születését örökítette meg. A művész meghatóan beszélt arról, hogy miért vágott bele a kórházi fotózásba.

A születés pillanatait mutatja be a tárlat
Fotó: Kecskeméti Médiacentrum

– Amikor először láttam egy koraszülött babát inkubátorban, az nagyon mély benyomást gyakorolt rám. De végül barátaim ösztönzésére döntöttem úgy, hogy elkezdek babákat fotózni. Ma már két kolléganőm is segít ebben – mondta a Kecskeméti Médiacentrumnak Katona Tamás.


A jótékonysági fotókiállítás fővédnöke: Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere volt. A tárlatot dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója nyitotta meg, aki mint fogalmazott, négy gyermek édesapjaként többször is átélhette ezt a csodát. Kurdi Viktor, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara általános alelnöke pedig arról beszélt, hogy ez egy különleges tárlat, és örül, hogy otthont adhatnak neki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mehetünk már szaunázni?

  Mehetünk már szaunázni?

  Az országszerte bevezetett enyhítéseknek köszönhetően sorra nyílnak a fürdők, beüzemelik a strandokon a termálmedencéket is és befűtötték a szaunákat.

 • Kupa vagy liga?

  Kupa vagy liga?

  Az Atomerőmű KSC Szekszárd jelezte az Európai Kosárlabda Szövetségnek, hogy a következő szezonban az Európa Kupa helyett az Euroligában szeretne indulni.

 • A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiság jelképe

  A polgárőrség ma a modern hazafiságot jelképezi Magyarországon – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott szombaton Felsőtárkányban, a regionális polgárőr-napon.