2020. július 14., kedd
Örs, Stella

Sport

Ronaldinho mutatta be a teqball mobil applikációját

A Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) bemutatta mobil applikációját, a Sqiller-t a Web Summit-on, a világ legnagyobb tech konferenciáján, Lisszabonban. A szövetség egyik célja, hogy csúcstechnológiát használva változtassa meg az emberek sporthoz való hozzáállását.

 

 A Sqiller-t a Teqball egyik nagykövete, Ronaldinho Gaúcho és Huszár Viktor, a FITEQ-alelnöke mutatta be a 15 000 résztvevő előtt tartott prezentáción a Web Summit – amely  Forbes szerint a világ legjobb technológiai konferenciája – központi és sportkereskedelmi helyszínein. A színpadon Ronaldinho élőben demonstrálta, hogyan játszik saját maga ellen, miközben bemutatta, hogy milyen képességekkel tud valaki jeleskedni az app használatában.


 Az alkalmazás bárkinek lehetővé teszi, hogy tökéletesítse Teqball tudását, hiszen csak okostelefon és focilabda kell hozzá. A mozdulatsorokat a Teqball olyan világhírű nagykövetei állítják be, mint Ronaldinho és Cafu, akiket eltérő és különböző nehézségi szintű gyakorlatok bemutatása közben vettek filmre. A játékosoknak saját magukat kell levideózni, miközben a lehető legpontosabbn hajtják végre a gyakorlatokat. A Sqiller úttörő módon használja a mesterséges intelligenciát, gépi látást és gépi tanulást , hogy elemezze a játékosok mozgását, a labda pályaívét, például azt, hogy az mennyire volt közel a Teqball nagykövetekéhez. Ahogy a játékosok haladnak szintről, szintre, úgy lesznek a feladatok egyre nehezebbek és izgalmasabbak. A „Battle”, vagyis küzdelem funkció lehetővé teszi, hogy a Sqiller játékosok egymás ellen játszanak a világ bármely részéről és különböző tudásszinteken próbálják meg legyőzni egymást.

Örülök, hogy részese lehetek a Sqiller-nek. Egész életemben fociztam és ez egy kiváló lehetőség mindenkinek, akinek van okostelefonja, hogy egyesítse a technológiát a sporttal – mondta Ronaldinho , a Teqball nagykövete.


A Web Summit célja, hogy újradefiniálja a világ tech iparát és mi a FITEQ-nél a határok folyamatos feszegetésével és sportágaink alkalmazhatóságának újragondolásával támogatjuk ezt – jelentette ki Huszár Viktor, a FITEQ-alelnöke. – A Sqiller egy valódi teqball mozdulatokra épülő applikáció, amely így az embereket aktív mozgásban tartja. Lehetővé teszi a játékosoknak, hogy igazi mozdulatokat gyakoroljanak, amelyeket aztán a teqball asztalon tudnak sikerre vinni. A Sqiller ezen túlmenően segíthet összekovácsolni a világ Teqer közösségét a sport megosztott szeretetén keresztül. Nem számít hol vagy, csak egy labdára és egy okos telefonra van szükséged, hogy csatlakozhass a globális Teqball családhoz. 

 A Sqiller IOS-re (iPhone 8 és újabb típusokra) lesz elérhető hamarosan az App Store-ban.

 

Kapcsolódó Cikkek